Akcija

Die Mamba (2014)

Sjećate se onih legendarnih filmova o Pink Pantheru, točnije Inspektoru Jacques Clouseau, nespretnom francuskom detektivu sklonom maskiranju i prerušavanju kojeg je tako savršeno utjelovio Peter Sellers? Naravno da se sjećate, tko se ne bi sjećao filmova koji su nas nasmijavali u djetinjstvu i po više puta. A možda ste također imali prilike gledati naslove kao što su The Man Who Knew Too LittleOSS 117: Cairo, Nest of SpiesOSS 117:  Lost in Rio, ili pak one blesave Johnny English filmove. Razlog zašto spominjem sve ove naslove je taj što akcijsko špijunska grindhouse komedija Die Mamba sa svima njima dijeli sličnosti – junaka koji ima više sreće nego pameti i sklonost ka parodiranju špijunskih filmova.
Die Mamba u režiji Ali Samadi Ahadia koji je također i ko-scenarist filma, je priča o najopasnijem internacionalnom teroristu znanom pod kodnim imenom “Mamba”. Mamba je stručnjak za oružje, eksplozive, borbu prsa o prsa i prerušavanje. A tu je i Hossein Sarivi, dobar muž, brižni otac i generalno bezopasan građanin koji ima tu nesreću da u potpunosti liči na Mambu. Zbog toga će se Hossein naći u pustolovini života kada ga mnogobrojni ubojice i CIA agenti zamjene za Mambu.
Die Mamba je film nastao u ko-produkciji Njemačke i Austrije, te je baš poput pravih špijunskih filmova snimljen na mnogobrojnim egzotičnim lokacijama diljem svijeta, od Austrije i Njemačke preko Maroka i Francuske pa sve do velike Britanije.U glavnoj ulozi je Michael Niavarani koji igra dvostruku ulogu, a tu su još Christoph Maria HerbstMelika Foroutan, Proschat Madani i Navíd Akhavan. Austrijska premijera filma Die Mamba će se održati 10. travnja 2014., dok će njemačka publika film u svojim kinima gledati od lipnja 2014.

MAMBA_Plakat_RZ_02_final.indd

IMDB

Official Facebook Page 

TRAILER

RADNJA

“The Mamba” is a top international terrorist, expert with sniper, explosives and a deadly hand to hand combat, and also a master of the disguise and the deception. Hossein Sarivi however is brave just a husband and harmless father who works in a biscuit factory, but who looks exactly like famous terrorist. Because of his look-alike with Mamba, Hossein will be sent on a mission to Casablanca, where he will be confronted by a thousand perils, as he is chased by his fanatical doppelganger, as well as a neurotic CIA agent named Bronski.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.