Akcija

Online Kino – Black: web series-complete 1. season (2013)

Pretpostavljam da će se mnogi složiti sa tvrdnjom kako su serije unazad 10-ak godina postale iznimno kvalitetne, čak kvalitetnije i od većeg dijela filmske ponude. Nekoć se posao na TV seriji smatrao manje vrijednim nego rad na filmu, i zapravo prelazak sa kino platna na TV ekrane je značio svojevrsni “kraj” karijere, kako za glumce tako i za ljude iza kamere. Danas je situacija posve drugačija te neke od najvećih glumačkih i redateljskih zvijezda bez ikakve bojazni za karijeru istovremeno rade na filmovima A produkcije i TV serijama. Matthew McConaugheyWoody HarrelsonKevin SpaceyKevin Bacon, i Robert Rodriguez samo su neki od svježih primjera.
A osim što su postale kvalitetnije serije su također promijenile i formu. Nekoć je bilo posve uobičajeno da jedna sezona neke TV serije ima oko 20-ak epizoda, uglavnom između 22-24. Danas je pak čest slučaj da jedan sezona neke serije ima 12 epizoda, ili čak i manje, 10 ili 6. A uz to pojavila se i nova popularna kratka forma, takozvane web-serije koje su namijenjene prije svega za web/on line distribuciju. Može ih se pronaći na 10-e na webu, a među poznatije svakako spada Mortal Kombat: Legacy.
Pa čak su se i neki domaći filmaši odlučili okušati u toj kratkoj formu web-serija. Pa tako primjerice nama dobro poznati Osječki filmaš Vedran Marjanović “Wekster” zadnjih par mjeseci radi na svojoj True Fang Academy web-seriji, a tu je također i Ratimir Rakuljić sa svojom SF web-serijom Jugoistocno od razuma. Ovom potonjom ćemo se kroz dogledno vrijeme pozabavitii i na našim stranicama. Ali do tada predstavljamo Vam jednu akcijsku web-seriji američke produkcije pod naslovom “Black”.
Black je web-serija autora, redatelja i scenarista Franka T. Ziededa nastala po uzoru na film Act of Valor te serijal video-igara Call of Duty: Modern Warfare i popularnu Tv seriju 24. Prva (i za sada jedina) sezona se sastoji od 6 epizoda u trajanju između 3-5 minuta, a kompletna serija je snimljena sa budžetom od nekih 10 tisuća $. Radnja serije prati specijalni black-ops tim koji ima zadatak suprotstaviti se teroristima.
U stvaranju serije je pomogla i vojska, točnije nekoliko veterana i bivših članova Marinaca, Rangersa i NAVY Sealova. Glumačku ekipu predvodi bivši NAVY Seal Mikal Vega, a osim njega tu su još Mark GoldenWesley JohnMax MullenKeith SwearingtonMike EvansKonstantin KhrustovAndre Jackson, te mnogi drugi. Kompletnu sezonu možete pogledati na linkovima ispod. Ako Vam se kojim slučajem svidi onda znajte i to da je u pripremi druga sezona. Ali s obzirom da ekipa želi napraviti produkcijski još bolji i kvalitetniji proizvod u odnosu na prvu sezonu, traže pomoć fanova putem Kickstartera.

Black poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER1

TEASER2

TRAILER

RADNJA

Web-series about a covert-ops team created in response to domestic terrorism.

SERIJA – SEZONA1

Ep1

Ep2

Ep3

Ep4

Ep5

Ep6

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.