Drama

To Kill a Man aka Matar a un hombre (2014)

Još u školskim klupama nas uče kako nasilje nije rješenje u rješavanju međusobnih sukoba i kako se ne smijemo tući ili na bilo koji način omalovažavati jedni druge. Pa ipak unatoč tome, nasilje je nažalost naša svakodnevnica…bilo da čitate o nekom ubojstvu ili ratnim zbivanjima u novinama ili gledate o tome prilog na vijestima. Naravno, svi mi bi voljeli da u svijetu vlada mir, i da se sve u životu može riješiti mirnim putem…ali što učiniti kada je nasilje po svemu sudeći jedini izbor!? Čileanska triler drama Matar a un hombre aka To Kill a Man redatelja i scenarista Alejandroa Fernándeza Almendrasa se bavi tim pitanjem.
To Kill a Man je priča o Jorgeu, vrijednom i radišnom obiteljskom čovjeku koji jedva spaja kraj s krajem. Jednoga dana biva opljačkan od strane  Kalulea, delinkventa iz susjedstva. Jorgeov sin odluči se suprotstaviti Kaluleu ali ovaj ga upuca. Jorgeov sin jedan preživi a Kalulea bude osuđen na zatvorsku kaznu od samo dvije godine. Kad Kalule izađe iz zatvora počne terorizirati Jorgea i njegovu obitelj. Nakon što nekoliko puta bezuspješno potraži pomoć od policije, Jorge odluči uzeti pravdu u svoje ruke.
U glavnim ulogama se pojavljuju Daniel AntiviloDaniel CandiaAriel Mateluna, i Alejandra Yañez. To Kill a Man je zapravo snimljen u ko-produkciji Čilea i Francuske a premijerno je prikazan u siječnju 2014. na Sundance Film Festivalu gdje je osvojio i Grand Pirx u kategoriji najbolje drame. A film je također osvojio nagradu i na Rotterdam International Film Festivalu. Službena Francuska kino premijera bi se trebala održati u rujnu 2014.

To Kill a Man poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Jorge is a hardworking family man who’s just barely making ends meet. One day, he gets mugged by Kalule, a neighborhood delinquent. Jorge’s son decides to confront Kalule, only to get himself shot. Jorge’s son nearly dies and Kalule is sentenced to just two years and one day. When Kalule is released from prison, he goes on the warpath and terrorizes Jorge’s family. They look to the police for help, but are turned away. So Jorge decides to take justice into his own hands.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.