Akcija

De guerre lasse (2014)

Postoje trenuci u životu mnogih nas kada “zagusti” do te mjere da je najbolje dati petama vjetra i ne okretati se. Odnosno, ne suočiti se sa problemom koji je pred nama već ga ignorirati ako je to ikako moguće. To naravno ne znači da se kad-tad nećemo morati suočiti sa problemom od kojeg smo pobjegli (figurativno ili doslovno). U sličnoj situaciji se nađe i glavni junak Francuske triler drame De guerre lasse redatelja Olivier Panchot.
Alex je sin šefa velike bande iz Marseillesa. Ali nakon što sazna da ga Korzikanska mafija namjerava ubiti, Alex bježi i odlazi u Legiju Stranaca. Četiri godine kasnije Alex dezertira te se odluči vratiti u Marseille kako bi ponovno bio sa Katjom, svojom djevojkom koju je morao ostaviti. No, sitacija i odnosi u gradu su se promijenili! Njegov otac je u mirovini i više se ne bavi kriminalom, a grad sada vode Korzikanska banda te bande iz sjevernih kvartova, te dijele i zajednički kontroliraju grad. Alexov povratak će poremetiti ionako krhku ravnotežu između Korzikanske mafije i njegove obitelji. Hoće li se Alex napokon suočiti sa problemom od kojeg je pobjegao četiri godine ranije!?
Budžet filma iznosi oko 1.9 milijuna €, a u jednoj od glavnih uloga se pojavljuje legendarni francuski glumac Tchéky Karyo (DobermannCrying FreemanBad BoysThe Patriot itd.). Tu su još Jalil LespertHiam AbbassAlex MartinSabrina OuazaniJean-Marie WinlingOlivier Rabourdin, te Abraham Belaga. Francuska premijera filma De guerre lasse će se održati 07. svibnja 2014.

De Guerre Lasse poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Alex, the son of a pied-noir gang boss from Marseilles joins the French Foreign Legion to avoid a hit put out on him by the Corsican Mafia. Four years later, Alex dheserts and returns to Marseilles to get back together with Katia, his former girlfriend. But in the city, relationships have changed: his father has retired, letting the Corsicans and the gangs from the northern neighborhoods to share and control the city. Alex’s determination will upset the fragile equilibrium and risk endangering his family.

SLIKE

4 1 2 3 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.