Drama

Stereo (2014)

Što bi ste Vi učinili da se u vašem životu pojavi neki neznanac koji tvrdi da Vas zna i koji Vas nikako ne želi pustiti na miru već se zalijepi za vas poput nekakvoga parazita? Vjerojatno bi ste ga prebili na mrtvo ime već nakon jednog dana, ili u najboljem slučaju barem ga prijavili policiji. Na svoju žalost junak Njemačke misteriozne psihološke triler drame Stereo nije učinio ni jedno ni drugo.
Stereo je priča o Eriku, posve običnom čovjeku koji ima malu mehaničku radionicu u kojoj popravlja motore. A odnedavna je i u sretnoj vezi sa Juliom te se izvrsno slaže i sa njezinom kćerkicom. Ali kada se u njegovom životu pojavi misteriozni i nepoznati Henry te se poput parazita prilijepi uz njega, Erikov život će se preokrenuti naglavačke. Njegov neugodan i ciničan način obavljanja stvari gurnuti će Erik do ruba ludila. No, kada se u Erikovom životu pojavi još više sumnjivih likova koji svi redom tvrde da ga znaju te mu zaprijete da će ga ozlijediti ukoliko im se ne pridruži u njihovom prljavom poslu, Erik će se naći stjeran u kut i bez izlaza. jedini izlaz će mu biti Henry. No, može li mu vjerovati!?
Režiju i scenarij filma potpisuje Maximilian Erlenwein, a u glavnim ulogama se redom pojavljuju Jürgen VogelMoritz BleibtreuPetra Schmidt-SchallerGeorg FriedrichRainer BockAdrian Can, te mnogi drugi. Budžet filma iznosi oko 3 milijuna €, te je premijerno bio prikazan 08. veljače 2014. na Berlin Film Festivalu. Oni koji su ga imali prilike pogledati kažu da je Stereo napet i zabavan, te ga čak uspoređuju sa naslovima kao što su Fight Club i Black Swan. Redatelj filma je pak jednom prilikom izjavio kako je inspiraciju za Stereo pronašao u filmu Harvey iz 1950 godine sa Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi.
Službena Njemačka kino premijera je zakazana za 15. svibnja 2014.

Stereo poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Eric just wants to lead a mellow life and take care of his motorcycle workshop. He spends his free time with his new girlfriend Julia and her young daughter. It could all be so perfect. But this seemingly happy world comes to an abrupt end when an erie stranger, Henry, forces his way into Eric’s life. Like a parasite, there’s no shaking him off. His annoying and cynical way of doing things provokes and pushes Eric to the edge of madness. But when more shady characters surface, claiming to know Eric, threatening to do him serious damage if he doesn’t join in their dirty business, his life is destined to go right off the rails. Backed into a corner and with no way out, Eric has no choice but to rely on Henry. But can he be trusted?

SLIKE

Stereo 1 2 Stereo 4 Stereo Stereo Stereo 8 Stereo Stereo Stereo Stereo Stereo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.