Austrija

Autumn Blood (2013)

Roditelji ponekad znaju podcjenjivati svoju djecu, misleći kako se ovi ne bi snašli u životu bez njihove pomoći. To je doduše u nekim slučajevima i istina, dok u drugima pak nije. A ponekad život bude kurva i dogodi se nešto strašno kao što je prijevremena smrt roditelja pa djeca budu primorana naglo i iznenada se suočiti sa životnim problemima. Upravo u takvoj neželjenoj situaciji se nađu mladi junaci triler drame Autumn Blood nastale u ko-produkciji Austrije i SAD-a.
Autumn Blood je priča mladoj 16-godišnjakinji i njezinom mlađem bratu koji žive zajedno sa svojom majkom u malenom mjestu visoko u planinama. Ali jednoga dana njihova majka iznenada umre te  oni u strahu da će ih socijalna služba razdvojiti odluče prikriti majčinu smrt i brinuti se dalje sami za sebe. Ali kada skupina mještana uhvati i siluje mladu djevojku, u mjesto će stići socijalni radnik kako bi istražio taj slučaj, a brat i sestra će naglo morati sazrijeti i zaštititi jedno drugo.
Režiju filma potpisuje Markus Blunder, ujedno i ko-scenarist filma, a u glavnim ulogama se pojavljuju  Sophie LoweMaximilian HarnischGustaf Skarsgård (sin poznatog glumca Stellana Skarsgårda), Samuel VauramoGeorge Lenz, te Peter Stormare. Autumn Blood je premijerno prikazan 14. rujna 2013. u Njemačkoj na Oldenburg International Filmfestu. Nakon toga je bio prikazan na još nekoliko drugih filmskih festivala u Nizozemskoj, SAD-u, Indiji i Švedskoj. U Švedskoj je također već izašao i na DVD-u u ožujku 2014. Američka DVD premijera je pak zakazana za 21. listopada 2104.

Autumn Blood poster Autumn Blood poster2 Autumn Blood poster3 Autumn Blood poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

 

RADNJA

High in the Mountains on a secluded farm a widowed mother dies leaving her two children alone and orphaned. Fearing being taken away and split up they keep their mother’s death a secret and survive off the land with no one to rely on but each other. The sixteen year old sister (Lowe) is one with nature, innocent, and unaware of the evils that exist in mankind. Her ten year old brother is traumatized and mute from witnessing a disturbing incident years earlier (the death of his father) involving the town’s Mayor (Stormare). As the girl transitions into womanhood a harsh brutality destroys her innocence when savage hunters (Skarsgard and Uhlenbrock) led by the Mayor’s son (Vauramo) attack and rape her. A social worker (Bejhed) from a distant city arrives to investigate but ultimately it is the siblings who must come of age to protect each other and survive.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.