Akcija

The Salvation (2014)

Sjećam se kada sam tamo krajem 90-ih prvi puta gledao Danski film Pusher. Iz nekog razloga odmah sam zapamtio ime i lik glavnog glumca Kim Bodnie koji se par godina kasnije pojavio također u filmu In China They Eat Dogs. Ali u filmu je također igrao i jedan ćelavi lik na kojeg se tada i nisam pretjerano obazirao. On je igrao najboljeg frenda glavnoga junaka. A taj isti ćelavi lik se kasnije pojavio i u nastavku Pusher II, gdje je ovaj puta igrao glavnu ulogu. I opet nisam previše obraćao pažnju na njega.
A zatim 2006. izlazi Bond film Casino Royale u kojem se pojavi dotični ćelavac, ovaj puta sa kosom i u ulozi glavnog negativca. Tada sam napokon obratio pozornost na njegovo ime i zapamtio ga. On je bio Mads Mikkelsen! Od tada do danas Mikkelsen se premetnuo veliku i poznatu glumačku zvijezdu, te je snimio niz poznatih i jako dobrih, pa čak i hvaljenih naslova – Valhalla RisingClash of the TitansThe Three MusketeersJagten, te Michael Kohlhaas. A najveću pozornost je privukao naslovnom ulogom u TV seriji “Hannibal”.
Najnoviji naslov u nizu u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu je western drama The Salvation koja je snimljena u ko-produkciji Danske, Velike Britanije i Južne Afrike. The Salvation je klasična western priča o liku koji 1870. dolazi sa obitelji u Ameriku kako bi tamo započeli novi život. Ali on i obitelj se nađu na meti bande ubojica koji ubiju siluju i ubiju njegovu ženu a njega ostave na milost i nemilost divljeg zapada. Ali on preživi i odluči se osvetiti ubojicama svoje žene.
Iz nekog razloga stječem dojam da bi ovo možda mogao biti Unforgiven za 21. stoljeće, ali opet, ne valja skakati pred rudo pa ću radije pričekati da pogledam film. Bilo kako bilo režiju i scenarij filma potpisuje Kristian Levring, a osim Mikkelsena u filmu još igraju Eva GreenJeffrey Dean MorganMichael Raymond-JamesMikael PersbrandtJonathan PryceSean Cameron MichaelDouglas HenshallLangley Kirkwood, te Eric Cantona, kao i mnogi drugi. Budžet filma iznosi 10,5 milijuna €, a snimljen je u cijelosti na lokacijama u Južnoj Africi. The Salvation će premijerno biti prikazan u svibnju 2014. na Cannes Film Festivalu, dok će se službena Danska premijera održati 22. svibnja 2014.

The Salvation poster1 The Salvation poster2 The Salvation poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

In 1870s America, a peaceful American settler kills his family’s murderer which unleashes the fury of a notorious gang leader. His cowardly fellow townspeople then betray him, forcing him to hunt down the outlaws alone. 

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 salvation4 salvation3 Salvation2 salvation1

5 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.