Akcija

Dark Canyon aka Ambush at Dark Canyon (2012)

Od kako su se tamo početkom 19. stoljeća počeli snimati prvi filmovi, western kao žanr je bio prisutan od samog početka  (The Great Train Robbery slovi kao prvi takve vrste) te uvelike utjecao na razvoj američke kinematografije. Zbog toga se western smatra američkim proizvodom i u razdoblju od 40-ih pa sve do druge polovice 70-ih, western je suvereno vladao kao vodeći žanr američke kinematografije. Pa kad se uzme u obzir takva ostavština, nekako je žalosno vidjeti da je izuzev pokojega viskobudžetnog naslova A produkcije kao što su primjerice The Lone RangerDjango UnchainedTrue Grit, te još neki, western u današnje vrijeme postao izumrli žanr u koje uglavnom prevladavaju niskobudžetni trash filmovi, te filmovi B produkcije. U tu skupinu niskobudžetnih B westerna se može smjestiti i Dark Canyon aka Ambush at Dark Canyon redatelja i ko-scenarista Dustina Rikerta.
Dark Canyon je priča o Američkom Šerifu Dukeu Donovanu kojega optuže i doživotno zatvore zbog navodne pljačke banke. Iza rešetaka Donovan otkrije tko su stvarni lopovi, ali također razotkrije plan ubojstva svoje žene! Donovan isplanira uspješan bijeg iz zatvora te krene u potjeru za lopovima kako bi spasio svoju ženu ali i sprao ljagu sa svojega imena. Ono što uslijedi je utrka s vremenom prepuna laži i prijevara, te neizbježan krvavi obračun.
Dark Canyon je film još iz 2012. godine, a iste godine je premijerno bio i prikazan na Austin Film Festivalu. Ali od tada pa do danas film kao da je zape u nekakvom limbu, pa je tako tek u siječnju 2014. imao limitiranu kino distribuciju u americi. A 22. svibnja 2014. film će napokon izaći i na DVD-u. Istog dana će u prodaju biti pušten i soudntrack za kojega je zaslužan Kix Brooks, popularni country pjevač dueta Brooks and Dunn ali ujedno i glavna zvijezda ovoga filma. Osim njega u filmu još igraju Ernie HudsonDon SwayzeSydney PennyAbraham BenrubiJennifer BlancRonnie Gene BlevinsCourtney GainsTimothy V. Murphy, te još neki.

Ambush at Dark Canyon poster Ambush at Dark Canyon poster2 Ambush at Dark Canyon poster3

IMDB

TRAILER

RADNJA

When a daring bank robbery turns deadly, U.S. Marshall Duke Donovan is falsely convicted and sentenced to life in prison. While behind bars, the disgraced lawman discovers the real bandits’ deadly plot to kill his wife in cold blood. Duke must plan a daring escape, reclaim his trusty six-shooter, and stop the killers before it’s too late. What starts as a race against time soon turns into an explosively violent showdown, fueled by vengeance, treachery, and above all else, justice.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.