Akcija

The Death Match: Fighting Fist of Samurai Joe aka Death Match (2013)

Koji je prvi borilački film kojega se sjećate iz djetinjstva? Za mene su to dva filma, Bloodsport i Lionheart, a nakon toga su uslijedila sabrana djela Bruce Lee-a. No za ovu priliku ću se vratiti na Lionheart čisto zato jer niskobudžetni borilački film Death Match u mnogo toga podsjeća na spomenuti Van Dammeov film.
Death Match (prethodno poznat pod naslovom The Death Match: Fighting Fist of Samurai Joe) redatelja i scenarista Atsushi Muroga je priča o bivšem plaćeniku Joeu koji odluči pomoći Lisi, udanoj ženi koja je žrtva obiteljskog nasilja, tj. svog muža koji su konstantno tuče. Na svoju žalost ubije ga u žaru borbe zbog čega završi u zatvoru. Nakon odsluženja 6-godišnje kazne Joe saznaje da Lisa još uvijek otplaćuje suprugove dugove pa joj Joe ponovno odluči pomoći. Stoga se ubaci u svijet uličnih underground borbi kako bi zaradio novce.
Film je snimljen u ko-produkciji Filipina i Japana, a u glavnoj ulozi se našao bivši K-1 borac i kickboxer Kôzô Takeda. Osim njega tu su još Elle VelascoAlvin AnsonShû EharaAli FawazAlmario Leal, te još neki drugi. Film je premijerno prikazan prošle godine na 5. Okinawa International Film Festivalu, a službena Japanska premijera je zakazana za 21. lipnja 2014.

Death Match poster Death Match poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

A former mercenary Joe tries to help a married woman, Lisa, who is a victim of domestic violence by her husband, but Joe kills him by accident. After completing his six-year term in jail, he funds out Lisa is still paying off the debt left by her husband. He gets involved in the street-fighting to make money.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.