Akcija

Joy Ride 3 aka Joyride 3: Roadkill (2014)

Unatoč što je prethodno režirao epizode pojedinih TV serija, Steven Spielberg je svoju karijeru teoretski započeo niskobudžetnim psihološkim horror trilerom Duel koji je skrenuo pozornost na tog tada mladog redatelja koji je od veoma jednostavne premise snimio iznimno napet i uzbudljiv film sa jako malo para. Kao što znao Duel je film o čovjeku koji putuje kroz Kaliforniju te se nađe na meti tajanstvenog kamiondžije koji ga želi ubiti svojim vozilom. Jedan od razloga zašto je film bio tako uspješan i dobar je bilo to što je Spielberg kamiondžiji, tj. kamionu dao svojevrsnu nadnaravnu pojavu i samim time ga učio još više prijetećim.
Sličan koncept je iskoristio i redatelj John Dahl u svom filmu Joy Ride iz 2001. godine. U Joe Rideu smo pratili troje mladih ljudi koji putuju iz Colorada do New Jersey te na svom CB radiju nalete na nepoznatog kamiondžiju. Iz zabave ga odluče malo zafrkavati preko radije, ali to će se uskoro pokazati velikom pogreškom kad se ispostavi da je on psihotični ubojica. Glavne uloge su igrali Steve ZahnLeelee Sobieski i pokojni Paul Walker koji se taman bio proslavio hit filmom The Fast and the Furious. Film nije bio neki preveliki hit iako je uspio vratiti uloženo (23 milijuna $) i još k tome nešto sitno zaraditi (36 milijuna $). Ali producenti su u njemu vidjeli mogućnost za (DTV) franšizu pa je tako 2008. izašao “direct to video” nastavak Joy Ride 2: Dead Ahead. Naravno, nitko od originalne glumačke ekipe se nije pojavio u tom nastavku. O tada je prošlo punih 6 godina, i pomislili bi smo da je Joy Ride završena stvar, ali bi se prevarili jer na ove godine izlazi novi nastavak, Joy Ride 3 kojega je napisao i režirao Declan O’Brien, ujedno potpisnik naslova kao što su Wrong Turn 3: Left for DeadWrong Turn 4: Bloody Beginnings , Wrong Turn 5: Bloodlines, ili pak Sharktopus.
Trojka se radnjom i ne razlikuje previše od prethodnik, pa tako opet pratimo manijakalnoga kamiondžiju koji maltretira neku ekipu po cesti dok oni pokušavaju izvući živu glavu. U glavnim ulogama su Kirsten ProutBen HollingsworthKen KirzingerDean ArmstrongJesse HutchLeela SavastaGianpaolo Venuta, te mnogi drugi. Joy Ride 3 aka Joyride 3: Roadkill izlazi u americi direktno na DVD-u 17. lipnja 2014.

Joy Ride 3 poster Joy Ride 3 poster2 Joy Ride 3 poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Rusty Nail is back on the road again looking to punish injustice at every turn – and this time it’s with a group of hotheaded street racers on their way to the Road Rally 1000. As they drive through a desolate shortcut on the way to the race, an encounter with Rusty turns sour and soon he is tracking, teasing and torturing them until the end of the road.

SLIKE

4 8 1 2 3 5 6 7

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.