Drama

WhoAmI aka Who Am I – Kein System ist sicher aka Who Am I – No System Is Safe (2014)

Kada su tako davne 1995. godine izašli Hakeri redatelja Iaina Softleya, bio je to film prije svog vremena jer je internet bio tek u začecima i cijeli taj svijet vezan u hakere je bio novina i svojevrsna znanstvena fantastika. Pa iako s današnjeg gledišta film djeluje pomalo zastarjelo i nerealno, ipak je ukazao na vrijeme koje dolazi, a u kojem mi danas živimo. Vrijeme interneta, društvenih mreža, i sveopće kompjuterizacije cijelog svijeta u kojem su ljudi sa informatičkim i hakerskim vještinama iznimno traženi i u velikoj prednosti u odnosu na sve ostale. Njemački krimi triler WhoAmI  redatelja i ko-scenarista Barana bo Odara (režirao je također i hvaljenu tirler dramu The Silence) se bavi skupinom takvim ljudi, mladim hakerima koji se uvale u velike probleme.
Benjamin i Max su dva posve različita mladića, prvi je outsider dok je drugi karizmatičan i voljen u društvu. Ali njih veže jedan zajednički interes – hakiranje. Zajedno sa Maxovim prijateljima oni čine subverzivnu skupinu hakera koji se okupljaju pod imenom CLAY te izvode hakerske napade čisto iz zabave. Ali kad njihova skupina iznenada postane glavnom temom istrage Njemačke Tajne Službe i Europola, Benjamin i Max će se morati suočiti sa posljedicama svojih postupaka.
U glavnim ulogama su Tom SchillingElyas M’BarekWotan Wilke MöhringAntoine Monot Jr.Trine DyrholmStephan Kampwirth, te mnogi drugi. Njemačka premijera filma WhoAmI će se održati 02. listopada 2014.

WhoAmI poster

IMDB

Official site

OIfficial Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

The outsider Benjamin and the charismatic Max share one mutual interest: hacking. Together with Max‘s friends, they form the subversive hacker group CLAY, which provokes with hilarious hacks and connects with a whole generation. But when CLAY is suddenly investigated by German Secret Service and Europol, Benjamin must face the consequences of his actions.

SLIKE

0 0b 0c 0d 0e 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.