Akcija

Harbinger Down (2015)

Sjećate se onog prequela Stvora od prije tri godine? Neku su ga vjerujem već i zaboravili, ali rijetki mogu zaboraviti originalni kultni uradak iz 1982. Prequel je naspram originala djelovao kao tek blijeda  modernizirana kopija. Tim više jer su se producenti na kraju odlučili za CGI efekte umjesto onih praktičnih zbog čega čudovište u filmu nije djelovalo stvarno i sve skupa je degradiralo konačan proizvod. Da stvar bude još gora, Alec Gillis i njegova kompanija Amalgamated Dynamics su prethodno već bili završili praktične specijalne efekte za veći dio filma, ali kompanija je u konačnici odlučila zamijeniti njihov rad sa kompjutorskim CGI efektima.
Kao svojevrsni odgovor i protest na takvu odluku Gillis, inače 
dugogodišnji dizajner i majstor praktičnih specijalnih efekata koji je radio na filmovima kao što su AliensTremorsStarship TroopersJumanji, te mnogi drugi, je odlučio pokazati svima kako praktični efekti još uvijek mogu izgledati bolje od CGI-a, pa je producirao, napisao i režirao niskobudžetni SF horror Harbinger Down kojim je odlučio odati počast filmovima kao što su The Thing i Alien.
Radnja je veoma slična spomenutim filmovima, a prati skupinu studenata koji istražuju efekte globalnog zatopljenja u Beringovom moru. Ali kada brod na kojem se nalaze slučajno pronađe ostatke stare sovjetske svemirske stanice situacija se opasno zakomplicira. Naime ispostavi se da su Rusi na stanici izvodili eksperimente sa sitnim životinjama koje se mogu preživjeti radijaciju, te da je jedno od tih stvorenja preživjelo i mutiralo. A kako je skoro tri desetljeća provelo u ledu, nije baš spremno na druženje sa ljudima.
Gillis je posebice ponosan na činjenicu kako u filmu uopće nisu korišteni CGI efekti, već isključivo animatronika, praktični efekti, maske i minijature. Glavne uloge igraju Lance HenriksenMatt Winston (inače sin Stana Winstona), Camille BalsamoGiovonnie SamuelsWinston James FrancisReid CollumsMichael Estime, te još neki. Harbinger Down je prvotno trebao izaći krajem 2014., ali datum američke i kanadske premijere je prebačen na 07. kolovoza 2015.

Harbinger Down poster Harbinger Down poster2

IMDB

Official site

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

A group of grad students have booked passage on the fishing trawler Harbinger to study the effects of global warming on a pod of Orcas in the Bering Sea. When the ship’s crew dredges up a recently thawed piece of old Soviet space wreckage, things get downright deadly. It seems that the Russians experimented with tardigrades, tiny resilient animals able to withstand the extremes of space radiation. The creatures survived, but not without mutation. Now the crew is exposed to aggressively mutating organisms. And after being locked in ice for 3 decades, the creatures aren’t about to give up the warmth of human companionship.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.