Akcija

Saints and Soldiers: The Void aka Saints and Soldiers: Battle of the Tanks (2014)

Još 2003. je redatelj i scenarist Ryan Little snimio niskobudžetni dugometražni ratni film Saints and Soldiers. Snimio ga je sa budžetom od svega 780 tisuća $ te osvojio pregršt nagrada po raznoraznim filmskim festivalima diljem svijeta. Između ostaloga i popriličan broj nagrada za najbolji film. A uz to film je uspio i zaraditi skoro pa duplo od uloženoga (oko 1,3 milijuna $). Little je nakon tog uspjeha snimio još nekoliko filmova (Outlaw Trail: The Treasure of Butch CassidyForever StrongAge of the Dragons itd.), da bi onda čak 9 godina nakon prvog filma snimio i nastavak (točnije prequel), Saints and Soldiers: Airborne Creed. Podaci o budžetu i zaradi tog nastavka nisu poznati, ali očito je da je film bio dovoljno uspješan jer ove godine nam izlazi i treći film iz tog serijala, Saints and Soldiers: The Void.
Little je i scenarist i redatelj ovog nastavka koji se ovaj puta bavi tenkovskom jedinicom. Točnije u filmu pratimo skupinu M18 Hellcat tenka koja u opasnoj misiji u planinama Harz u Njemačkoj biva odsječena od ostatka pukovnije, te se nađu suočeni sa tri njemačka Panzer tenka.
I ovaj film je baš poput prethodna dva snimljen sa limtiranim budžetom (nije poznato koliko je on iznosio), te je Saints and Soldiers: The Void originalno trebao biti drugi film u serijalu. No redatelj je ipak prethodno snimio Airborne Creed. Glavne uloge igraju Adam GregoryBart JohnsonTalon G. AckermanMatthew MeeseDave BresnahanK. Danor GeraldAllan Groves, te mnogi, mnogi drugi. Film će se u američkim kinima pojaviti 15. kolovoza 2014., a do kraja godine će Saints and Soldiers: The Void vjerojatno izaći i na DVD-u.

Saints and Soldiers The Void poster

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA

Early May 1945. On a fateful mission through the Harz Mountains of Germany, a M18 Hellcat crew is ambushed by three German Panzers.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.