Specijal

Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 9.

DAN9

Kažu da sve što je dobro i lijepo kratko traje, pa je tako na žalost slučaj i sa Fantastic Zagreb Film Festivalom koji je nakon punih 9 dana došao do kraja. Zadnjeg dana festivala na programu su se našla dva filma, nagrađivana španjolsko-rumunjska drama KANIBAL, ljubavna priča o uglednom krojaču sa skrivenom “strašću” za ženama. I kultni PAKLENI ŠUND Quentina Tarantina. Uz svo dužno poštovanje prema autorima Kanibala spomenuti uradak me nije uopće interesirao, te je u mom slučaju zadnji dan Fantastrica bio rezervira isključivo za Pakleni Šund!

Poučen iskustvom sa projekcija The Warriorsa, Aliena i Racije 2, znao sam da će na Paklenom Šundu također biti priličan broj ljudi, te ukoliko dođem prekasno neću uhvatiti neko dobro  mjesto za sjedenje. Stoga smo frend i ja uranili na ovu projekciju dobrih pola sata, te ugrabili mjesto po želji. Kako je vrijeme prolazilo gledalište se očekivano punilo i punilo. Prije početka filma direktor festivala Stjepan Hundić je održao kratki govor te zahvalio posjetiteljima i sponzorima, i naravno poželio svima da se vidimo i na godinu.
O Pulp Fictionu se i nema mnogo toga za reći. Ili ga volite ili ga ne volite. Ako ga ne volite onda zasigurno niste tu večer niti bili na pozornici ljetnog kina Tuškanca. Ako ste pak bili, onda ste vjerojatno poput mene došli da još jednom uživate u ovom izvrsnom filmu, ali ovaj puta na velikom platnu. A vidjeti iznova Tarantinovo majstorstvo sa dijalozima i  bizarnim te smiješnim situacijama, kao i glumačko majstorstvo Samuela L. JacksonaJohna TravolteBruce Willis i ostatka ekipe je bilo genijalno. Publika je uživala i umirala od smijeha a atmosfera je bila fantastična, kako to i priliči ovom festivalu. Organizatori gotov da nisu mogli izabrati bolji film za zatvaranje festivala.

pulp-fiction-guns

I to nas eto dovodi do kraja. Sad mi još samo ostaje da ukratko rezimiram ovogodišnji festival te izdvojim meni osobno najbolje i najgore momente.
Što se ponude filmova tiče, ovogodišnje izdanje Fantastica je imalo po meni najbolji program do sada te sam gotovo svaki dan našao nešto za sebe. Kao najbolje filmove 4. Fantastic Zagreb Film Festivala bih izdvojio THE RAID 2, COLD IN JULY te CHEAP THIRLLS. A najveće razočaranje festivala je za mene bio film KILLERS. Eventualno bi u tu skupinu još mogao ubaciti i australski horrorac BABADOOK koji me definitivno nije oduševio. Ostatak recentnih naslova sa programa je bio OK, ali ništa nije posebno iskočilo iz hrpe. Žao mi je što nisam uspio pogledati BLUE RUIN i španjolsku SF triler dramu POSLJEDNJI DANI koji su mi bili na listi naslova koji su me zanimali, ali koliko sam čuo ovaj potonji će biti prikazan u redovnoj distribuciji pa ću ga imati prilike pogledati u Cinestaru.
Klasici kojih je ove godine bila cijela hrpa su pak bili pun pogodak, te od sveukupno 6 projekcije klasika čak četiri su bile popunjene gotovo u potpunosti. A najbolja atmosfera je definitivno bila na projekciji THE WARRIRORSA. Stoga nadam se da će organizatori poučeni takvih uspjehom i naredne godine u program uvrstiti malo više klasika.

I to bi bilo to! Za kraj jedna prigodna pjesma od Queenovaca. I ne, nije The Invisible Man iako bi Nevidljivi Čovjek to volio. Umjesto toga…

Yup…another Fantastic bites the dust…

Pozdrav, i vidimo se nagodinu!

1 2 3 4 5 6 7 8
Fotkala: Nina Đurđević – Zatvaranje 4. Fantastic Zagreba!

Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 1.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 2.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 3.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 4.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 5.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 6.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 7.
Specijal – Fantastic Zagreb: Dnevni Pregled – Dan 8.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.