Avanturistički film

Hector and the Search for Happiness (2014)

Život je danas ubrzan do te mjere da naprosto ne stignemo uživati u stvarima koje volimo i koje nas opuštaju. Npr. druženja (van facebooka), putovanja itd. Slično kao u poznatoj pjesmi Zabranjenog Pušenja, životi mnogih se se danas manje-više svode na relaciju kuća-posao-kuća, i to često bez birtije. Jednostavno navikli smo se na rutinu i nemam vremena ili novaca za uživanciju i pustolovinu. Takvim životom živi i glavni junak nezavisne avanturističke komične drame Hector and the Search for Happiness redatelja i ko-scenarista Petera Chelsoma. Sve dok jednog dana to ne odluči promjeniti!
Hector and the Search for Happiness je priča o Hectoru (kao što se to iz naslova može iščitati), ekscentričnom i neodoljivom Londonskom psihijatru koji je i sam zapao u krizu. Naime, njegov život je upao u kolotečinu a njegovim pacijentima nije ništa bolje i nisu sretni. Stoga jednog dana naoružan znatiželjom i hrabrošću, Hector odluči krenuti u pustolovinu života – isprobati stvarii koje nikada nije probao, posjetiti mjesta koja nikada nije posjetio, i naprosto živjeti život punim plućima te otkriti postoji li sreća u ovome svijetu.
Prva stvar koja mi je pala na pamet nakon što sam pogledao trailer za ovaj film mi je bio jedan sličan uradak kojega je prošle godine izbacio Ben Stiller – The Secret Life of Walter Mitty. Niame oba filma dijele veoma sličnu premisu o ljudima koji odluče razbiti rutinu života i otisnuti se u zanimljivu, egzotičnu, opasnu ali zabavnu pustolovinu. Ali baš kao što je The Secret Life of Walter Mitty baziran na kratkoj priči Jamesa Thurbera, tako je Hector and the Search for Happiness baziran na istoimenom romanu Françoisa Lelorda.
Film je snimljen u ko-produkciji kanade i njemačke, a u ulozi naslovnog junaka se našao Simon Pegg. Društvo mu prave Rosamund PikeToni ColletteStellan SkarsgårdChristopher PlummerJean RenoTracy Ann ObermanVeronica Ferres, te još mnogi drugi. Njemačka premijera je zakazana za 14. kolovoza 2014., a britanska će se držati svega dan kasnije, 15. kolovoza. Amerikanci će film u svojim kinima moći pogledati od 19. rujna 2014.

Hector and the Search for Happiness poster Hector and the Search for Happiness poster1 Hector and the Search for Happiness poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

Pegg plays Hector, an eccentric yet irresistible London psychiatrist in crisis: his patients are just not getting any happier! He’s going nowhere. Then one day, armed with buckets of courage and an almost child-like curiosity, Hector breaks out of his sheltered life into a global quest to find out if happiness exists. More importantly, if it exists for Hector. And so begins a colorful, exotic, dangerous and hysterical journey.

SLIKE

1 1b 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.