CGI

Birdman aka Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Kada je riječ o filmskom Batmanu postoje dva kampa – kamp fanova Christiana Balea i kamp fanova Michaela Keatona! Mnogi će reći da su im oba glumca izvrsni u toj ulozi, ali gotovo uvijek će blagu prednost dati jednom od njih. I ja sam jedan od tih ljudi, a ako me pitate kome od ove dvojice daljem prednost, onda je moj odgovor Michael Keaton. Svaka čast Baleu i Nolanu, ali Burton i Keaton su mi ipak drži. Pa iako nije bio prvi, a definitivno ni zadnji glumac u nizu koji je obukao Batman odijelo, Keatona je ono svakako najviše obilježilo. Na žalost nakon što je 1998. doživio debakl sa filmom Jack Frost koji em što je propao u kinima, em što ga je kritika gadno pokopala, Keatonova karijera je krenula silaznom putanjom.Tako je zadnjih 15-ak godina uglavnom snimao neke male filmove u kojima je često igrao manje uloge, ili pak posuđivao glas u crtanim filmovima. No, po svemu sudeći 2014. bi mogla biti Keatonova godina, godina povratka. Pa je tako nakon manjih uloga u filmovima RoboCop i Need for Speed udružio snage sa redateljem i scenaristom Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom (redatelj filmova Amores perros21 Grams i Babel) na nezavisnoj komičnoj drami Birdman u kojoj igra glavnu ulogu.
Birdman je priča o ostarjelom istrošenom glumcu Rigganu Thomsonu koji se proslavio ulogom super-heroja Birdmana koja ga je obilježila tijekom cijele karijere. Kada mu se pruži prilika da nastupa u poznatoj Brodwayskoj predstavi i tako oživi posustalu karijeru, Riggan će se prvo morati suočiti sa svojim egom i privatnim problemima.
Film je snimljen u ko-produkciji SAD-a i Francuske, a osim Keatona u filmu još igraju Emma StoneEdward NortonNaomi WattsAndrea RiseboroughZach GalifianakisAmy RyanMerritt WeverNatalie Gold, te Benjamin Kanes. Birdman će premijerno biti prikazan 27. kolovoza 2014. na Venice Film Festivalu, a službena američka premijera je zakazana za 17. listopada. Britanska publika će Birdmana gledati u svojim kinima od 02. siječnja 2015. A tijekom siječnja će se film otvoriti i u još nekoliko zemalja.

Birdman_Poster Birdman poster2 Birdman-poster BIRDMAN-red-one-sheet-HI-res

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

 

TRAILER

 

TV Spot1

 

TV Spot2

 

CLIP1

 

CLIP2

 

RADNJA

BIRDMAN or The Unexpected Virtue of Ignorance is a black comedy that tells the story of an actor (Michael Keaton) – famous for portraying an iconic superhero – as he struggles to mount a Broadway play. In the days leading up to opening night, he battles his ego and attempts to recover his family, his career, and himself.

SLIKE

BIRDMAN1 BIRDMAN2 BIRDMAN5-001 BIRDMAN2 (1) BIRDMAN3 1 2 3 4 5 6 7 8 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10 B11

 

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.