3D

Resan till Fjäderkungens Rike aka Beyond Beyond (2014)

Animacija je jedan dugotrajan i težak, a opet zanimljiv proces u kojega se rijetki upuštaju. Američka produkcija po svemu sudeći izbacuje godišnje najviše (dugometražnih) animiranih filmova, i njihovi filmovi spadaju među najpoznatije i najuspješnije naslove (FrozenHow to Train Your Dragon 2The Lego Movie , Rio 2Mr. Peabody & ShermanThe Nut Job itd.). Ali tu su i druge zemlje koje se s vremena na vrijeme upuste u produkciju dugometražnog  animiranog filma, recimo azijske zemlje koje žare i pale sa mnogobrojnim anime naslovima, ili recimo Šveđani i Danci koji su udružili snage za potrebe avanturističkog animiranoga filma Resan till Fjäderkungens Rike kojega su zajednički ko-producirali.
Režiju potpisuje Esben Toft Jacobsen koji je ujedno i ko-scenarist filma, a film govori o malenom zecu koji još uvijek nije dovoljno star da razumiju pravila života, pa se suprotstavi jednoj od najmoćnijih sila.  Ali prilikom toga on nauči sve više i više o životu.
Dakle, ne zvuči baš kao film za dvogodišnjake, ali oni malo stariji bi vjerojatno mogli i naučiti nešto iz moralnih pouka kojima se ovaj film bavi. Glasove glavnim junacima su između ostaloga posudili Edvin RydingTuva NovotnyGustaf HammarstenLennart JähkelSissela KyleLeif AndréePelle Falk Krusbæk, te još mnogi, mnogi drugi. Resan till Fjäderkungens Rike je do sada već bio prikazan na Berlin International Film Festivalu, a očekuje se i premijera na Sarajevo Film Festivalu koja će se održati 18. kolovoza 2014. Službena Švedska premijera se održala još 21. ožujka 2014., a Danska pak 10. travnja.

Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster2 Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster3 Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster4 Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster5 Resan-till-Fjaderkungens-Rike-poster6

IMDB

TEASER

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

Beyond Beyond is a story about wanting the impossible. A story about a little rabbit boy not old enough to understand the rules of life, who takes up the fight against the most powerful force. While doing so, he learns more and more about life.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.