Drama

Nightcrawler (2014)

Biti paparazzi u hrvatskoj baš i nije unosan posao, jer budimo iskreni koga boli ona stvar za naše takozvane “zvijezde” dok rade nešto što ne žele da javnost zna. Doduše to je više moja osobna pretpostavka bazirana na osobnom dojmu nego činjenicama. Ali činjenica je paparazzi itekako mogu zaraditi u americi ili velikoj britaniji, i što je materijal sočniji to je zarada veća. Sjetite se primjerice pogibije Princeze Diane! Slike nesreće su se pojavile na naslovnicama mnogih novina, a onaj koji ih je uslikao je zasigurno za njih dobio i više nego solidnu svotu novaca. No, neki izvori kažu da je Diana poginula upravo zbog paparazzia koji su ju ganjali jer su ju htjeli uslikati sa ljubavnikom. Dakle, to je jedan krvoločan i nemoralan posao.
A kako to pobliže izgleda će nam pokazati Jake Gyllenhaal u krimi triler drami Nightcrawler redatelja i scenarista Dana Gilroya. Vidno mršaviji Gyllenhaal u filmu igra Lou Blooma, odlučnog mladića koji u potrazi za ostvarenjem američkog sna postane paparazzi koji veoma detaljno snima automobilske nesreće, požare, ubojstva i ostale zločine kako bi imao što šokantniju priču za ponuditi voditeljici lokalne televizije. A neće prezati ni pred čime da bi došao do što sočnije priče, pa čak ni pred činjenicom da i sam počini zločin!. Zbog toga će prijeći linije između promatrača i sudionika te postati zvijezda svoje vlastite priče.
Osim Gyllenhaala u filmu još igraju Rene RussoBill PaxtonAnn CusackKevin RahmAnne McDanielsRiz AhmedEric Lange, te još mnogi drugi. Nightcrawler će premijeru imati u rujnu 2014. na Toronto International Film Festivalu, a službena britanska kino premijera je zakazana za 17. listopada. Nešto kasnije sitog mjeseca, točnije 31. listopada će se održati i američka limitirana kino premijera.

Nightcrawler poster Nightcrawler poster2 Nightcrawler poster4 Nightcrawler poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

TRAILER3 RED BAD

 

RADNJA

NIGHTCRAWLER is a pulse-pounding thriller set in the nocturnal underbelly of contemporary Los Angeles. Jake Gyllenhaal stars as Lou Bloom, a driven young man desperate for work who discovers the high-speed world of L.A. crime journalism. Finding a group of freelance camera crews who film crashes, fires, murder and other mayhem, Lou muscles into the cut-throat, dangerous realm of nightcrawling — where each police siren wail equals a possible windfall and victims are converted into dollars and cents. Aided by Rene Russo as Nina, a veteran of the blood-sport that is local TV news, Lou blurs the line between observer and participant to become the star of his own story.

SLIKE

1 2 3 4 1 2 3 4 1 2 3 4

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.