Horror

Exists (2014)

Prošlo je već 15 godina od kako Eduardo Sánchez (zajedno sa Danielom Myrickom) snimio svoj debitantski uradak, film koji je stvorio found footage pod-žanr – The Blair Witch Project. U vrijeme kada vjerojatno još nije ni postojao termin “found footage”, The Blair Witch Project je bio nešto novo i svježe, te postao internacionalni hit i dobrano prestrašio mnogo ljudi. Činilo se da nakon takvog uspješnog prvijenca Sáncheza (i njegovog kolegu) čeka jednako uspješna i bogata karijera. No to se nije dogodilo! Trebalo mu je punih sedam godina da snimi svoj prvi film nakon Blair Witcha, Altered, koji je prošao onako sorednje kod publike. A nakon toga se nanizalo još samo pet naslova od kojih najviše valja izdvojiti horrorac Lovely Molly i segment “A Ride in the Park” iz omnibusa V/H/S/2.
Bilo kako bilo, Sánchez ima novi film, and guess what, riječ je o found footage naslovu! Točnije, radi se o misterioznom horrorcu Exists u kojem pratimo skupinu prijatelja koji odlaze u zabačene Teksaške šume kako bi kampirali u prirodi i odmakli se od gradske vreve, no ubrzo se nađu u životnoj opasnosti kada ih počne progoniti pravi pravcati Bigfoot!
Iako ovako na prvu Exists ne zvuči kao nešto novo, originalno i pretjerano zanimljivo, film je ipak osvojio nagradu publike na South by Southwest Film Festivalu gdje je premijerno i prikazan u ožujku 2014. A popratile su ga i dosta dobre kritie, pa je moguće da Sánchez ima novi hit u svojim rukama. U glavnim ulogama se pojavljuju Dora Madison BurgeSamuel DavisDenise WilliamsonRoger EdwardsChris Osborn i Brian Steele koji igra Bigfoota. Službena američka kino premijera je zakazana za 24. listopada 2014.

exists_xxlg

IMDB

TRAILER

RADNJA

For five friends, it was a chance for a summer getaway- a weekend of camping in the Texas Big Thicket. But visions of a carefree vacation are shattered with an accident on a dark and desolate country road. In the wake of the accident, a bloodcurdling force of nature is unleashed-something not exactly human, but not completely animal- an urban legend come to terrifying life…and seeking murderous revenge.

SLIKE

1 (1) 1 (2) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (6) 1 (7) 1 2 3 4 5

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.