Akcija

The Dead Lands (2014)

Maori su (ratnički) narod sa Novog Zelanda  koji se na to područje naselio između 9. i 13. stoljeća iz područja Polinezije, doplovivši u kanuima. Tako barem kaže Wikipedija na kojoj možete saznati nešto više o tom narodu. O Maorima nije snimljeno baš mnogo filmova, iako ih ima, a jedan od najpoznatijih filmova o Maorima i njihovoj kulturi je zasigurno hvaljena drama Once Were Warriors iz 1994. godine koja je nekoliko godina kasnije dobila i nešto slabiji nastavak, What Becomes of the Broken Hearted?. Ali dok smo u tom filmu pratili Maore u modernom orkuženju, redatelj Toa Fraser i scenarist Glenn Standring nam donose Novozelandski povijesni film The Dead Lands koji je radnjom smješten u davnu prošlost.
The Dead Lands je film u kojem pratimo Hongia, sina vođe Maorskog plemena koje biva poklano nakon čina izdaje. Hongi stoga odluči osvetiti smrt svog oca i svog plemena kako bi donio mir i čast dušama svojih voljenih. Brojčano nadjačan od strane ljudi koji su mu pobili pleme, Hongieva jedina šansa da se osveti je da prođe kroz opasnu i zabranjenu “Mrtvu Zemlju” i sklopi savez se sa tajanstvenim ‘Ratnikom’, nemilosrdnim borcem ​​koji vladao tim područjem već godinama.
Film je snimljen na autentičnim lokacijama na Novom Zelandu, a u glavnim ulogama su se našli James RollestonLawrence MakoareTe Kohe TuhakaXavier HoranRaukura TureiGeorge HenareRena Owen, te Pana Hema Taylor. The Dead Lands će premijerno biti prikazan 04. rujna 2014. na Toronto International Film Festivalu, a službena kino premijera na Novom Zelandu će se održati 03. listopada 2014.

dead_lands_xxlg The Dead Lands poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

After his tribe is slaughtered through an act of treachery, Hongi – a Maori chieftain’s teenage son – must avenge his father’s murder in order to bring peace and honor to the souls of his loved ones. Vastly outnumbered by the band of villains, Hongi’s only hope is to pass through the feared and forbidden Dead Lands and forge an uneasy alliance with the mysterious ‘Warrior’ a ruthless fighter who has ruled the area for years.

SLIKE

1 2 3 4 5 6

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.