Avanturistički film

The Pyramid (2014)

Uz piramide i mumije se vežu raznorazne misteriozne legende. Zbog svoje masivnosti i načina na koji su građene, za piramide kažemo da su čudo staroga svijeta. Znanstvenici još uvijek nisu u potpunosti dokučili kako su ljudi to vremena uspijevali prebacivati i dizati ako masivne kamene blokove. Zbog toga ali i nekih drugih razloga pojedinci kažu da su u njihovoj izgradnji sudjelovali i izvanzemaljci, te da su piramide zapravo hramovi u čast “Bogova”, tj. tih istih izvanzemaljaca. Ali dobro, to su sad već i pomalo nategnute teorije, ali nek svatko vjeruje što želi vjerovati.
Uz pojedine piramide se vežu i neki tajanstveni događaji. Primjerice Napoleon Bonaparta je 1798. proveo nekoliko sati u centralnoj odaji Keopsove piramide. Kada je izašao, Napoleon je navodno bio vrlo blijed i vidno i mpresioniran onime što je vidio unutra. A na pitanje dali je unutra doživio nešto čudno i misteriozno odgovorio je da o tome ne želi pričati i da ga nikada više ne pitaju o tome. Čak i polsje mnogo, mnogo godina Napoleon je odbijao pričati o svom iskustvu iz Velike piramide. Također, kada je 1922. otvorena Zutankamova grobnica, nekoliko članova istraživačke ekspedicije je iznenada umrlo u nizu misterioznih smrti koje su uslijedile u danima nakon toga.
Redatelj Grégory Levasseur i scenaristi Daniel Meersand i Nick Simon su se očito poslužili tajnama i misterijima koje se vežu uz piramide u korist svog filma, misterioznog avanturističkog horrorca The Pyramid u kojem pratimo skupinu istraživača koji pronađu drevnu piramidu koja je bila zakopana duboko ispod Egipatskog pijeska. Kada uđu u unutrašnjost piramide izgube se u dugačkim i mračnim hodnicima i katakombama. Očajnički tražeći izlaz shvate da nisu sami u tom mraku, te da ih vreba nešto natprirodno, nešto opasno.
The Pyramid je djelomično snimljen u found footage stilu, a u glavnim ulogama su Ashley HinshawJames BuckleyDenis O’HareDaniel AmermanAmir KChrista NicolaPrince Shah, te još neki. Službena američka i britanska premijera filma je zakazana za isti dan, 05. prosinca 2014. U ostatku svijeta će se film najvjerojatnije pojaviti početkom 2015.

The Pyramid poster The Pyramid poster2 The Pyramid poster3 The Pyramid poster4 The Pyramid poster5

IMDB

TRAILER

 

CLIP

 

RADNJA

A team of U.S. archaeologists unearths an ancient pyramid buried deep beneath the Egyptian desert. As they search the pyramid’s depths, they become hopelessly lost in its dark and endless catacombs. Searching for a way out, they become desperate to seek daylight again. They come to realize they aren’t just trapped, they are being hunted.

SLIKE

1 2 (1) 2 (2) 2 (3) 2 (4) 2 (5) 2 (6)

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.