Akcija

Son of a Gun (2014)

Od kako se je probio i proslavio ulogom u kultnom Trainspottingu, Ewan McGregor konstantno održava svoju karijeru na visokom nivou i uvijek je “tu negdje”. Bilo da igra u visokobudžetnim blockbusterima (Star Wars: Episode I – The Phantom MenaceBlack Hawk DownStar Wars: Episode II – Attack of the ClonesStar Wars: Episode III – Revenge of the SithThe IslandJack the Giant Slayer), nekim manjim nezavisnim filmovima (Eye of the BeholderYoung AdamBig FishCassandra’s DreamI Love You Phillip Morris itd.) ili pak posuđuje svoj glas u nekom animiranom filmu (RobotsValiantJackboots on Whitehall).
A jedan od najnovijih filmova u kojem ćemo imati priliku gledati McGregora je Australska krimi triler drama Son of a Gun redatelja i ko-scenarista Juliusa Averya, koja bi se vjerojatno mogla svrstati u ovu drugu kategoriju manjih filmova. Son of a Gun je film u kojem pratimo 19-godišnjaka JR-a koji završi u zatvor zbog sitnog zločina. Po dolasku ubrzo nauči što je to okrutna stvarnosti zatvorskog života, te se JR ubrzo nađe pod zaštitom notornog australskog kriminalca Brendana Lyncha. Ali zaštita dolazi uz cijenu, te se ubrzo ispostavi da Lynch i njegova ekipa imaju planove za svog mladog štićenika. Stoga kada JR napokon izađe iz zatvora mora pomoći Lynchu u bijegu, a kao nagradu dobije priliku da se pridruži njegovoj ekipi dok planiraju pljačku zlata vrijednog milijune. Ali situacija se počne razvijati u krivom smjeru te JR nije siguran kome vjerovati što će ga u konačnici dovesti do sukoba sa njegovim “mentorom” Lynchem.
McGregor se naravno našao u ulozi opakog kriminalca Lyncha, dok je ulogu JR-a odigrao relativno nepoznati Brenton Thwaites. Osim njih dvoje tu su još Alicia VikanderDamon HerrimanNash Edgerton (brat poznatijeg Joela Edgertona), Matt NableJacek Koman, te još mnogi drugi. Australska premijera filma Son of a Gun je zakazana za 16. listopada 2014., a u velikoj britaniji će se film otvoriti 16. siječnja 2015. U prvoj polovici 2015. film će vjerojatno biti prikazan i u drugim Europskim zemljama, a nadajmo se da će doći i u naša kina.

Son of a Gun poster son_of_a_gun_ver2_xlg Son of a Gun poster3 Son of a Gun poster5 Son of a Gun poster4 Son Of A Gun poster5

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

CLIP

 

RADNJA

Locked up for a minor crime, 19 year old JR quickly learns the harsh realities of prison life. Protection, if you can get it, is paramount. JR soon finds himself under the watchful eye of Australia’s most notorious criminal, Brendan Lynch. But protection comes at a price. Lynch and his crew have plans for their young protegee. Upon release, JR must help secure Lynch’s freedom, staging a daring prison break. As a reward, he’s invited to join the crew as they plan a gold heist that promises to deliver millions. However, as things start to go wrong, a deadly game of cat and mouse ensues. JR finds himself unsure of whom he can trust and on a collision course with his former mentor.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.