Biografski film

Lasa y Zabala (2014)

Politička ubojstva u bivšoj Jugi su bila realna stvarnost. Trebalo je paziti što se priča, pred kime se priča i o kome se priča jer u protivnom vas “pojede mrak”. Ali bilo je sličnih slučajeva i u drugim zemljama, primjerice u Španjolskoj. A baš se jednim takvim slučajem bavi Španjolska triler drama Lasa y Zabala redatelja Pabloa Maloa.
Lasa y Zabala je baziran na istinitom događaju iz 1983. godine kada je paravojna skupina pod imenom GAL koja je operirala pod tajnim zapovjedništvom vlade, otela, mučila te u konačnici ubila dvoje Baskijski izbjeglica, Lasa i Zabala, zbog sumnje da su bili pripadnici separatističke militantne organizacije koja je djelovala protiv države. Dvanaest godina nakon tog događaja odvjetnici Iñigo i Fede su pokrenuli slučaj identifikacije počinitelja  stavljajući svoja uvjerenja, pa čak i vlastite živote na kocku.
U glavnim ulogama su Unax UgaldeRomán ReyesAitor MazoPep TosarRicard SalesJon AnzaIñaki Ricarte, te Cristian Mercha i Xabier Ortúzar. Španjolska kino premijera ovoga filma će se održati 17. listopada 2014.

Lasa-y-Zabala poster Lasa-y-Zabala poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

Based on true story of Lasa and Zabala, two Basque refugees who were kidnapped, tortured and murdered in 1983. by by a paramilitary group called GAL on suspicion of being members of the separatist militant organization. Twelve years later, lawyers Iñigo and Fede will struggle to identify the murderers, putting their convictions and even their own lives on the line.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.