Akcija

Online Kino – Echoes of a Ronin (2014)

Ako ste kojim slučajem ljubitelj japanskih samurajskih filmova onda ste zasigurno upoznati i sa serijalom Lone Wolf and Cub koji se sastoji od sveukupno šest filmova (Lone Wolf and Cub: Sword of VengeanceLone Wolf and Cub: Baby Cart at the River StyxLone Wolf and Cub: Baby Cart to HadesLone Wolf and Cub: Baby Cart in PerilLone Wolf and Cub: Baby Cart in the Land of DemonsLone Wolf and Cub: White Heaven in Hell) u kojem pratimo usamljenog samuraja, tj. ronina koji zajedno sa svojim trogodišnjim sinom putuje Japanom tražeći osvetu za smrt svoje obitelji i sramote koja je nanesena njegovom imenu. Čileanski redatelj Shaky González se poslužio upravo tim serijalom kako bi snimio Danski kratkometražni niskobudžetni 20-minutni borilački film Echoes of a Ronin kojega je također i napisao zajedno sa Davidom Sakuraiem koji je u filmu ujedno odigrao i glavnu ulogu.
Echoes of a Ronin je film veoma jednostavne priče koji se bavi pohlepom, nepravdom i osvetom, a govori o dva brata Shinu i Kenu koji se krvno zavade kada otac na samrti Shinu u nasljeđe ostavi obiteljski restoran. Nakon što je izvisio Ken postane ljubomoran i prepun zavisti te ubije bratovu ženu. Shin tada postane obuzet osvetom i u tome vidi jedini razlog za život, a na svoj osvetnički put povede i kćerku.
Za koreografiju borilačkih scena se pobrinuo Tim Man koji je isti posao također odradio i na izvrsnom borilačkom akciću Ninja: Shadow of a Tear. On je ujedno odigrao i jednog od negativaca u filmu.  A osim njega i već spomenutog Sakuraia u filmu su se još pojavili Thomas ChaanhingKatinka Elmin DanielsenNukâka, te još neki. Echoes of a Ronin je premijerno prikazan na Action on Film International Film Festivalu gdje je bio i nominiran u tri kategorije, a zatim je bio prikazan i na Odense International Film Festivalu. A ovih dana se napokon pojavio i online te ga možete u cijelosti pogledati na linku ispod. Ljubitelji borilačkih filmova bi svakako mogli uživati u ovom kratkom uratku…

Echoes of a Ronin poster Echoes of a Ronin poster2 Echoes of a Ronin poster3

IMDB

Official Facebook Page

RADNJA

Echoes of a Ronin is a film inspired by classic fairy-tales, graphic novels and the Japanese philosophy of BUSHIDO- The way of the warrior. The story is set in a contemporary Scandinavian/Asian environment with a universal story about injustice and loss of innocence combined with recognizing ones destiny. This is all seen through the eyes of a child and through her experience see how man, despite being protected by morals and a strong code of honor, can be thrown off balance and become overtaken by jealousy, desire, love and revenge. The film explores her loss of innocence, the child parent relationship with the ongoing struggle to find balance in life and ultimately, her victory over the traumatic experience.

WATCH MOVIE

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.