Biografski film

Mary Kom (2014)

Žena koja se bavi boksom je i dan-danas svojevrsna tabu tema na koju većina muškaraca gleda sa podsmijehom ili neodobravanjem jer smatraju da je profesionalni boks samo za muškarce i jednostavno ne mogu zamisliti da bi se djevojka mogla mlatiti 12-ak rundi ili podnijeti da nju netko mlati toliko. Plus što je neko generalno mišljenje da bi nježniji spol trebao biti nježan i da se (lijepe) djevojke ne bi trebale baviti sportom koji je opasan po život i koji šteti njihovoj ljepoti. Tom temom se je djelomično pozabavio legendarni Clint Eastwood u nagrađivanom i hvaljenom filmu Million Dollar Baby, a trom temom se eto bavi i Omung Kumar u Indijskoj biografskoj sportskoj drami Mary Kom koja je za razliku od Eastwoodovog film bazirana na životu stvarne osobe, indijske boksačice Mary Kom – jedine boksačice koja je osvojila medalju u svakom od šest svjetskih prvenstava.
Ona je napisala autobiografiju Unbreakable po kojoj je ovaj film i zasnova, a u njemu pratimo kroniku njezinog života i sve poteškoće i probleme koje je morala proći kako bi u konačnici ostvarila svoj san, te istovremeno imala uspješnu sportsku karijeru, ali i “karijeru” majke.
Naslovnu ulogu je odigrala Priyanka Chopra, a tu su još Zachary CoffinDarshan KumaarLin LaishramShishir Sharma, te Sunil Thapa. Film je premijeru imao 04. rujna na Toronto International Film Festivalu u Kanadi, a službena Indijska premijera se održala samo dan kasnije, 05. rujna. Istog dana film se otvorio i u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Australiji, Nizozemskoj, Pakistanu, Singapuru te još nekim zemljama.

Mary Kom poster Mary Kom poster2 Mary Kom poster3

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A chronicle of the life of Indian boxer Mary Kom, who went through several hardships before audaciously accomplishing her ultimate dream.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.