Akcija

A Estrada 47 aka Road 47 aka The Lost Patrol (2013)

I ptice na grani već znaju da je rat sam po sebi pakao. Ali o ratovima diljem svijeta gledamo i slušamo gotovo na dnevnoj bazi na vijestima ili u novinama pa smo već nekako otupili na sve to. I dok je nekima rat prirodno orkuženje zbog čega se teško privikavaju normalnom životu, neki pak ne podnose pritisak tog kaosa i konstantne opasnosti zbog čega pokleknu na ovaj ili onaj način. Niskobudžetna ratna drama A Estrada 47 redatelja i scenarista Vicentea Ferraza radnjom smještena u vrijeme Drugog Svjetskog Rata nam donosi priču o petorici brazilskih vojnika koji se uspaniče te odluče dezertirati. Ali tijekom svog bijega sa ratišta izgube se u takozvanoj “ničijoj zemlji”. Nakon nekog vremena počnu razmišljati o tome da se priključe ostatku bataljuna i riskiraju suđenje na ratnom sudu, ili da se vrate od kuda su i došli i suoče sa najmoćnijim neprijateljem koji sprema napad. Ali tada od jednog novinara saznaju o minskom polju koje se nalazi u blizini,c te u tome vide svoju šansu da se iskupe za svoju pogrešku.
A Estrada 47 je snimljen u ko-produkciji Brazila, Portugala i Italije, a u glavnim ulogama se pojavljuju Sergio RubiniDaniel de OliveiraThogunFrancisco GasparJúlio AndradeIvo Canelas, te njemački glumac Richard Sammel kojega trenutačno možete gledati u TV seriji “The Strain”. Film je već navodno izašao u Potrugalu i Brazilu te bio prikazan na Rio de Janeiro International Film Festivalu gdje je osvojio i dvije nagrade (za najboljeg glumca i najbolju montažu). U Velikoj Britaniji će izaći 22. ruja 2014. direktno an DVD-u pod naslovom The Lost Patrol.

A Estrada 47 poster A Estrada 47 poster2

IMDB

PROMO TRAILER

 

TRAILER

 

RADNJA

During World War II, Brazil was an ally of the United States, England and France. At the time there were directed over 25 thousand soldiers from the BEF (Brazilian Expeditionary Force) to fight the enemies, represented by the Axis: Germany, Italy and Japan. Almost all soldiers came from poor backgrounds, and were mostly unprepared for combat, they had to learn in practice to fight for survival. After suffering a collective panic attack at the foot of Castle Hill, the soldiers Guimarães (Daniel de Oliveira), Tenente (Julio Andrade), Piauí (Gaspar Francisco) and Laurindo (Thogum) try to get down the mountain, but end up missing the others. When they were reunited, they had to decide to return to the battalion and are at risk of facing court-martial for dereliction of duty, or return to the position the night before and at risk of facing a surprise attack of the enemy. That’s when the journalist Rui (Ivo Canelas), tells about an active minefield and they think this is a chance to redeem the mistake they committed, but much is yet to happen and the war is far from over.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.