Australija

Rise (2015)

Kada čovjek vidi kako ovi naši političari lijepo žive u zatvorima te nakon odsluženja kazne istesane figure nastavljaju dalje sa političkim karijerama kao da se ništa nije dogodilo, dođe nam da pomislimo kako su naši zatvori idealno mjesto za odmor. Ali zaboravljamo jednu stvar, mi nismo političari i nismo natrpali džepove pune para pa nam boravak u zatvoru zasigurno ne bi bio toliko lagodan (i ugodan) kao našim političarima i možda ih se je za sada najbolje kloniti. A koliko je zapravo težak i  neugodan zatvorski život za običnog čovjeka će nam pokazati i nezavisna Australska krimi triler drama Rise redatelja i scenarista Macka Lindona koja je bazirana na istinitim događajima.
U filmu pratimo mladog bolničara Willa kojega lažno optuže za silovanje zbog čega u konačnici završi u zatvoru. Tamo će se Will naći suočen sa surovom zatvorskom stvarnošću, te biti prisiljen da preživi zatvor maksimalne sigurnosti gdje su smješteni najopasniji kriminalci. A jedan od njih je i Jimmy, optužen za oružanu pljačku, s kojim će Will sklopiti netipično prijateljstvo. Istovremeno ugledni odvjetnik će staviti sve na kocu i pri tome ugroziti i svoj status kako bi dokazao Willovu nevinost.
Budžet ovoga filma iznosi svega 355 tisuća Australskih $ te je snimljen u pravom zatvoru u Ipswichu u Australiji. U glavnim ulogama su Nathan WilsonMartin SacksJessica GreenStephanie MayReece MilneGemma LaurelleTade Adepoyibi, kao i mnogi drugi.
Australska premijera filma Rise je zakazana za 20. veljače 2015. godine.

Rise poster Rise poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Rise is a true story about a young nurse falsely accused of rape. Stripped of his career and his freedom, Will is forced to survive maximum security jail. The film centers on an unlikely friendship formed with Jimmy, a hardened armed robber and the legal battle by a prominent lawyer who must compromise status and wage to prove his innocence.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.