Akcija

Default (2014)

Od kako su prije 13 godina talibani sa putničkim zrakoplovima srušili WTC tornjeve u New Yorku, Amerikanci ali i ostale zemlje u svijetu su žestoko pooštrile mjere osiguranja na svim međunarodnim prijevoznim sredstvima, a najviše u avioprijevozu. Pa ipak, u godinama nakon tog nesretnog događaja dogodilo se još barem 12-ak otmica aviona diljem svijeta, od kojih se posljednja dogodila 17. veljače 2014. na letu iz Addisa Ababa u Rim, a završila je uhićenjem otmičara. Niskobudžetni found footage triler Default redatelja Simona Branda se bavi  upravo slučajem otmice aviona.
U filmu tako pratimo američku novinarsku ekipu koja putuje zrakoplovom sa Sejšela gdje su snimali prilog. Ali zrakoplov otmu Somalijski gusari, a vođa pirata se povodi samo za jednim ciljem –  da ga intervjuira istaknuti člana ekipe, legendarni novinar Frank Saltzman. Iako nevoljko ali za dobrobit svojih kolega, Saltzman pristane na zahtjeve prije nego što shvati u kakvoj su zapravo smrtnoj opasnosti.
Budžet ovoga filma iznosi svega 750 tisuća $, a u glavnim ulogama se pojavljuju Katherine MoennigDavid OyelowoJeanine MasonStephen LordBenjamin OchiengJames C. Victor, te još neki. Default će u americi izaći na VOD platformama i izabranim kino dvoranama od 17. listopada 2014.

Default poster Default poster1 Default poster2 Default poster3

IMDB

TEASER1

 

TEASER2

 

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

“Fear is fear.” An American news crew is taken hostage aboard a chartered jet off the coast of Seychelles by a gang of Somali pirates. The leader of the pirates is driven by one goal – to be interviewed by a prominent member of the crew, legendary journalist Frank Saltzman. For the welfare of his colleagues, Saltzman agrees to the demand before realizing they are immersed in a mortal battle that questions personal.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.