Australija

The Mule (2014)

Ako to već niste znali, Mula je križanac kobile i magarca – izdržljiva je poput magarca a snažna čak poput velikog konja iako je visinom daleko manja od njega. Ljudi su ih uzgojili još prije 3500 godina sa željom da uzgoje što žilaviju i snažniju životinju za svoje potrebe, da vuku drva, nose teške terete i generalno rade teške poslove. Clint Eastwood je čak pobio nekoliko revolveraša u legendarnom  spaghetti westernu For a Fistful of Dollars kada su oni uznemirili njegovu mulu. A kasnije je nabavio čak Dvije mule za sestru Saru. No mula iz naslova Australske krimi komedije The Mule nije životinja, već čovjek…čovjek koji u svom trbuhu šverca drogu preko granice.
The Mule je radnjom smješten u Australiju 1983. godine gdje pratimo Raya Jenkinsa, naivnoga čovjeka koji u svom trbuhu šverca smrtonosnu drogu. To možda i ne bi bio neki problem da ga na granici ne zaustavi Australska Federalna Policija koja ga zbog sumnji za šverc odluči zadržati nekoliko dana. Prestrašen i sam Ray se odluči na očajnički potez, da prkositi svojim tjelesnim funkcijama i tako policiji uskrati dokaze koji bi ga mogli zatvoriti na dugo, dugo godina, i to doslovno. Tako postane “ljudska bomba” koja samo što ne eksplodira dok mu nad glavom visi policija, kriminalci ali i njegova zabrinuta obitelj.
Za cijeli projekt je zaslužan ponajviše jedan čovjek, Australski filmaš Angus Sampson koji je producirao film, te ga je zajedno sa Tonyem Mahonyem ko-režirao, a ujedno ga je i napisao zajedno sa  Leighom Whannellom i Jaimeom Browneom. Uz sve to on je također odigrao i glavnu ulogu u filmu. Agnusa ste inače do sada imali prilike gledati u filmovima kao što su InsidiousInsidious: Chapter 2, te 100 Bloody Acres. Osim njega u filmu još igraju Hugo Weaving, ko-scenarist Whannell, Ewen LeslieGeoff MorrellGeorgina Haig, John Noble te još neki drugi. The Mule je premijerno prikazan još 09. ožujka 2014. na South by Southwest Film Festivalu, a nakon toga se još našao na programu New Zealand International Film Festivala, Fantasy Filmfesta, i Athens Film Festivala. Kritika i publika za film imaju uglavnom samo riječi hvale,  najviše pohvala na svoj račun je dobio upravo Hugho Waving čiju izvedbu su mnogi proglasili zastrašujućom i urnebesnom. Službena Australska premijera ovoga filma će biti u listopadu 2014.

The Mule poster The Mule poster2 The Mule poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

It’s 1983. A naive man with lethal narcotics hidden in his stomach is detained by Australian Federal Police. Alone and afraid, ‘the Mule’ makes a desperate choice; to defy his bodily functions and withhold the evidence…literally. And by doing so becomes a ‘human time-bomb’; dragging cops, criminals and concerned family into his impossible escapade.

SLIKE

1 kinopoisk.ru kinopoisk.ru 4 kinopoisk.ru

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.