Akcija

Extraction Day (2014)

Snimiti film u današnje vrijeme je jednostavnije i lakše nego ikada prije. Dovoljno je da nabavite neku malo bolju kameru ili fotić, malo bolji PC ili MAC sa programima pšotrebnima za post-produkciju i montaže, green screen, ljude koji su zainteresirani za takvo nešto, te eventualno nešto novaca. A kako bi prikupili ovo potonje, mnogi amaterski/nezavisni se služe stranicama kao što su kickstarter, indegogo te još neke slične, na kojima svijetu prezentirate svoj projekt na najbolji mogući način, ponudite im zauzvrat neke nagrade, i zamolite ih da doniraju novac za vaš film.
A upravo je to učinio i kanadski filmaš Matthew Ninaber koji je preko indoegogo stranice skupio dodatnih 15 tisuća $ za niskobudžetni Kanadski akcijski triler Extraction Day kojega je dotični režirao i napisao zajedno sa Nelsonom Dunkom i Alishom Vander Ah. Extraction Day je priča o Jacobu Bradleyu, čovjeku koji se probudi u mračnoj i hladnoj prostoriji prepunoj mrtvaca koji leže okolo njega, te nema pojma kako je tamo završio i što se tu konkretno dogodilo. Ubrzo saznaje da u svojoj glavi krije tajnu za opstanak čovječanstva i da bez obzira što će se sljedeće dogoditi, on treba da preživjeti pod svaku cijenu. Ali problem je taj što se Jacob ne može sjetiti o kakvoj je tajni riječ, te kome može, odnosno ne može vjerovati.
Konačni budžet ovoga filma iznosi nekih 250 tisuća kanadskih $, a veći dio tih novaca su Ninaber i njegova ekipa dali iz svog vlastitoga džepa. No, kada su se njihovi džepovi ispraznili, zatražili su pomoć od ljudi diljem svijeta – i dobili su ju! U glavnoj ulozi se našao redateljev brat Jeremy Ninaber, a tu su još Andrew RothEthan Mitchell, i Allison Busner. Kanadska limitirana premijera će se održati 20. listopada 2014., a početkom 2015. film će najvjerojatnije izaći i na DVD-u

Extraction Day poster Extraction Day poster2 Extraction Day poster3 Extraction Day

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

Jacob Bradley wakes up in a warehouse in the midst of a tactical raid, with no memory and no idea who he is. He is found by a young woman who helps him escape, and tells him that no matter what happens, he must survive. A terrorist organization is on the cusp of releasing a virus. They have provided the antidote to only a select few, to ensure the recreation of a utopian world and before he lost his memory, Jacob was one of the few people who had discovered the details. If they are to survive, he needs to rebuild the pieces of his past. They find themselves in a race for survival, for themselves and the rest of mankind, that will demand everything they have, and reveal that Jacob has always been closer to the truth then anyone ever thought.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.