Drama

Big Driver (2014)

Stephen King je svjetski priznati, poznati i nagrađivani autor prema čijim dijelima je kao što već znamo snimljeno na desetke filmova i (mini) serija. Točnije skoro pa 200-injka projekata koji su bazirani ili inspirirani njegovim djelima – od Carrie i The Shining, preko CujoThe Dead ZoneChristineChildren of the CornFirestarterStand by MePet Sematary“It”Misery“The Tommyknockers”, pa sve do The Green MileDreamcatcher1408, i The Mist. Ali tu niz ne prestaje, naprotiv, u najavi je barem 20-ak projekata baziranih na Kingovim romanima i pričama, a samo ove godine je snimljeno barem 16 projekata. Jedan od tih projekata je i nezavisni misteriozni krimi triler Big Driver redatelja Mikaela Salomona (davnih, davnih dana čovjek je režirao veliki flop zvan Hard Rain) baziran na istoimenoj kratkoj Kingovoj priči.
Ovaj puta je riječ o filmu TV produkcije, a radnja se bavi slavnom spisateljici triler romana, Tess Thorne, kojoj pukne guma na autu negdje na osamljenim cestama New Englanda. Na njezinu radost naiđe neki slučajni vozač koji joj odluči priskočiti u pomoć. Odnosno, barem je ona tako mislila. No, umjesto da joj pomogne taj lik ju napadne i siluje nekoliko puta. Ostavljena na samrti u odvodnoj cijevi kako bi njezino tijelo tamo istrunulo zajedno sa ostalim žrtvama tog serijskog ubojice, Tess se nekako uspije izvuči i dočepati sigurnosti svog doma. Ali nakon tog događaja ona je odlučna da pronađe tog lika i da mu se osveti, jer osveta je još jedino u njezinom životu što ju tjera naprijed.
U glavnoj ulozi je Maria Bello koju ste imali prilike gledati u filmovima PrisonersGrown UpsThe Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, A History of Violence te Payback. Osim nje tu su još Ann DowdJoan JettOlympia DukakisJennifer KyddTara Nicodemo, te Will Harris kao lik iz naslova. Big Driver će premijerno biri prikazan 18. listopada 2014. na kanalu TV kuće Lifetime. Vjerujem da će se ubrzo nakon toga pojaviti i na vama znanim “alternativnim izvorima”.

Big driver poster

IMDB

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

In “Big Driver” Tess Thorne (Bello), a famous and revered mystery and thriller writer, faces a long drive home following a book-signing engagement. But while driving on a lonely stretch of New England road, her tire blows out, leaving her stranded. Relieved when another driver stops and offers assistance, Tess quickly discovers her savior is actually her assailant, a serial killer who repeatedly assaults her. Left for dead in a drainage pipe to rot with the bodies of his other victims, Tess escapes and makes her way safely home. With her fragile mind beginning to unravel, she is determined to find her rapist and seek revenge, as payback is the only thing holding her together.

SLIKE

1 2 3 4 5 6

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.