Akcija

The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films (2014)

Prije nekih 20-ak dana sam Vam na ovim stranicama predstavio dugo očekivani dokumentarac Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films koji se kao što to već sam naslov sugerira, bavi pričom i ostavštinom Menahema Golana i  Yorama Globusa, odnosno njihove legendarne kompanije Cannon Films. Ali vjerovali ili ne, to nije jedini dokumentarac na tu temu koji izlazi ove godine. Tu je naime još jedan, Izraelski The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films kojega je režirala, napisala i ko-producirala nagrađivana filmašica Hilla Medalia.
Razlog zašto uopće postoje dva dokumentarna filma o ovoj kompaniji je taj što su obojica, Golan i Globus, odbili sudjelovati u stvaranju  Electric Boogaloo dokumentarac, te su brže-bolje angažirali Medaliu (koja BTW nikada u životu nije pogledala ni jedan Cannonov film) kako bi snimili svoj film i možebit profitirali od njegove distribucije, baš kao u dobra stara vremena. Ali ako je vjerovati onima koji su već imali prilike pogledati oba dokumentarca, iako se bave istom temom, istim ljudima i istom kompanijom, Electric Boogaloo i The Go-Go Boys se međusobno itekako razlikuju.
I dok se Electric Boogaloo više bavi samom proizvodnjom i nastajanjem Cannonovih filmova iz gledišta ljudi koji su ih režirali, pisali odnosno glumili u njima, a koji se ne libe otkriti i one loše strane/stvari Cannon Filmsa te izreći i svoja loša mišljenja o Golanu i Globusu, The Go-Go Boys se pak više fokusira na spomenutu dvojku, na njihove početke, kontradiktorne osobnosti i njihov odnos, a ne same filmove i nasljeđe. Tako da se oba filma međusobno nadopunjavaju.
Osim Golana i Globusa koji se pred kamerama prisjećaju dobrih starih dana (između ostaloga i trenutka kada je Van Damme u restoranu nogom zamahnuo iznad Golanove glave bez da je prosuo juhu koju je držao tog trenutka u ruci i tako dobio ulogu u Bloodsportu), u filmu još pričaju Jon VoightMichael DudikoffBilly DragoEli RothAndrey KonchalovskiyFranco ZeffirelliTom PollockBoaz Davidson, te još neki drugi.
The Go-Go Boys je premijerno prikazan u svibnju 2014. na Cannes Film Festivalu, a nakon toga se našao na programu još desetak drugih festivala (npr. Deauville American Film Festivalu, Strasbourg European Fantastic Film Festivalu, Rio de Janeiro International Film Festivalu, Sitges Film Festivalu itd.). Službena Francuska premijera ovoga filma je zakazana za 22. listopada 2014. U prvoj polovici 2015. film će se najvjerojatnije pojaviti i na DVD-u.

The Go-Go Boys The Inside Story of Cannon Films poster The Go-Go Boys The Inside Story of Cannon Films poster2

IMDB

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

 

TRAILER

 

RADNJA

The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films is a documentary that tells the story of two Israeli-born cousins, Menahem Golan and Yoram Globus, who in pursuit of the American dream turned the Hollywood power structure upside down, producing over 300 films and becoming the most powerful independent film company in the world. The film examines the complex relationship between two contradictory personalities whose combined force fuelled both their success and eventual collapse. Celebrated, condemned, loved and loathed, Cannon’s cultural impact and legacy is undeniable, wielding a kind of pop-cultural power that continues to seep into modern life today.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.