Drama

The Search (2014)

Rat odnosi mnoge žrtve! Razara obitelji, uništava domove i odnosi ljudske živote. No, najveće žrtve bilo kojeg rata su definitivno djeca. Djeca su malena, krhka, nezaštićena i nemoćna u ratnom vihoru i treba im netko tko će ih uzeti pod svoju zaštitu. Francuska ratna drama The Search redatelja i scenarista Michela Hazanaviciusa (potpisnika Oscarom nagrađenoga Artista) je upravo jedna takva priča o dječaku koji usred ratnih stradanja pronađe utočište kod jedne misionarke.
Točnije,  The Search je priča o mladoj ženi iz jedne nevladine organizacije (NGO) koja sklopi poseban odnos sa dječakom u ratom razorenoj Čečeniji te mu odluči pomoći nakoj što ovaj izgubi cijelu obitelj.
Redatelj Hazanavicius je još jednom udružio snage sa gumicom Bérénice Bejo (surađivali su već na ArtistuOSS 117: Cairo, Nest of Spies) koja je u ovom filmu odigrala glavnu ulogu. A sem nje tu su još Annette BeningMaksim EmelyanovAbdul Khalim MamutsievZukhra DuishviliLela BagakashviliYuriy Tsurilo, te mnogi drugi. Budžet filma iznosi 25 milijuna $, te je snimljen na lokacijama u Gruziji. Premijera se održala  još 21. svibnja 2014. na Cannes Film Festivalu gdje je film izemđu ostaloga bio nominiran i za Zlatnu Palmu. Nakon toga je bio prikazan na još desetaka drugih festivala (Sarajevo Film Festival, Toronto International Film Festival, Zurich Film Festival), Mumbai Film Festival itd.). Službena Francuska kino premijera je zakazana za 26. studeni 2014.

The Search poster The Search poster2 The Search poster3

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

A woman who works for a non-governmental organization (NGO) forms a special relationship with a young boy in war-torn Chechnya.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.