Akcija

Online Kino – Sync (2014)

Cyber-terorizam je relativno novi oblik kriminala te još uvijek nije uzeo toliko maha da bi se većina nas zabrinjavala time, kao što se možda zabrinjavamo sa onim stvarnim oblikom terorizma o kojemu slušamo na vijestima.  Ali krađe bankovnih podataka, kartične krađe, krađe virtualnih identiteta ili bilo kakvo nezakonito ponašanje usmjereno na elektroničke operacije sigurnosti računalnih sustava i podataka koji se u njima obrađuju nas svakodnevno okružuje a da toga nismo ni svjesni, sve dok se ne dogodi i nama. Cyber-terorizmom se eto pozabavio i hvaljeni redatelj Michael Mann u nadolazećem akcijskom trileru Blackhat koji će premijeru imati u siječnju 2015. Ali dok taj siječanj napokon “ne dođe na naša vrata”, ja vam nudim kratkometražni britanski akcijski SF triler Sync redatelja, producenta i scenarista Hasrafa Dululla koji se također pozabavio temom cyber-terorizma, ali u relativno bliskoj nam budućnosti.
Sync je dakle kratki 8-minutni film koji je radnjom smješten u 2025 godinu gdje svakih 15 sekundi netko hakira računala, mrežu ili mobitele. Kako bi riješili taj problem kompanija Syntek Industries je dizajnirala i napravila napredne robote kurire, takozvane Syncove koji služe za siguran prijenos važnih podataka. Ali kada jedan od Syncova bude hakiran te i sam postane oružje cyber-terorista FBI će učiniti sve u svojoj moći kako i ga zaustavili. No hoće li to biti dovoljno!?
Hasrafa Dululla  se inače bavi specijalnim efekatima te je do sada radio na nekoliko velikih filmova, kao što su primjerice The Dark KnightHellboy II: The Golden Army, i The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, a režirao je do sada također i tri kratka filma, FubarProject Kronos i I.R.I.S., od kojih će ovaj drugi naredne godine dobiti i svoju dugometražnu inačicu. Dululla je snimio ovaj film sa budžetom od svega 5 tisuća £, te je radio na njemu puna četiri mjeseca na ovom filmu, što nije nikakvu čudo s obzirom da u filmu ima 128 kadrova sa specijalnim efektima. Zbog toga je kao što i sam kaže Sync njegovim najambicioznijim kratki film do sada.
Sync je prije nekoliko dana (27. listopada) objavljen online, a vi ga u cijelosti možete pogledati na linku ispod. Uživajte u filmu!

SYNC poster SYNC poster2

IMDB

Official Facebook page

RADNJA

Every 15 seconds, a computer, network, or mobile device is hacked by cyber-terrorists. To combat this problem, Syntek Industries has manufactured data couriers designed from advanced machine robotics. These couriers are known as SYNCS. Syncs are programmed to securely deliver data packages without interruption.

WATCH MOVIE

 

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.