Akcija

The Last Scout (2014)

Ovi dana , točnije 07. studenog će u našim kinima početi igrati avanturistički SF Interstellar, najnoviji film Christophera Nolana koji se između ostaloga bavi međugalaktičkim putovanjima i očajničkim nastojanjima pojedinaca da se očuva i spasi ljudska rasa naseljavanjem na neku drugu planetu pogodnu za život. Kako sam već imao priolike pogledati spomenuti film mogu reći da se radi o ambicioznom, grandioznom i nadasve izvrsnom uratku, a to Vam govori netko koga Nolana i nije previše impresionirao za zadnja 3 filma.
Razlog zašto sam spomenuo Nolanov film je što se sličnom temom (preživljavanja ljudske rase) bavi i niskobudžetni Britanski SF triler The Last Scout glumca, producenta i redatelja Simona Phillipsa (odigrao je naslovnog junaka u filmovima Jack SaysJack Said i Jack Falls). Doduše, vjerujem da njegov film neće biti ni upola toliko grandiozan i ambiciozan, ali možda bude barem zabavan.
Radnja filma je smještena u 2065. godinu, u vrijeme nakon nukleranog rata između Amerike i Kine koji je opustošio planetu zemlju i učinio ju nemogućom za život. Oni koji su imali pristup komercijalnim i privatnim letjelicama su uspjeli pobjeći sa planete i odlučili su potražiti novi dom. Ljudi su se podijelili u dvije skupine, a sedam godina kasnije posada broda The Pegasus neuspiješna u svojoj potrazi je već na izmaku snaga i dolaze do prijelomne točke. Kako se približavaju sustav koji sadrži planet koji žele istražiti, oni otkrivaju da ih je jedan brod već možda pretekao i zauzeo taj planet. I dok se oni raspravljaju hoće li se spustiti na planet i riskirati okršaj sa ekipom drugog broda ili će nastaviti dalje sa svojom misijom, njihovi životi ali i sudbina samog čovječanstva visi o koncu.
Ovo je drugi redateljski projekt spomenutog Phillipsa koji je dijelom bio financiran preko stranice Indiegogo, te je snimljen sa budžetom od 2,3 milijuna $. Osim Phillipsa u filmu još igraju Rebecca FerdinandoPetra BryantRita RamnaniPeter WoodwardDeji LaRayBlaine GrayPaul Thomas Arnold, te mnogi drugi. The Last Scout će premijerno biti prikazan u prvoj polovici 2015., ali točan datum je za sada još nepoznat.

The Last Scout poster The Last Scout poster1

IMDB

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

 

RADNJA

In 2065, a devastating nuclear war between America and China renders planet Earth uninhabitable. Those with access to commercial and private spacecraft escape the planet and the two sides each decide to search for a new home. Seven years into their journey, the crew of The Pegasus and the ship itself are tired and reaching breaking point. As they approach the system containing the planet they must survey, they discover another ship may have already beaten them to it. As they debate whether to board the other ship or continue with their mission, their lives, and the fate of humanity itself, hangs in the balance.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.