Akcija

Gangnam 1970 aka Gangnam Blues (2015)

Ako ste pogledali barem nekoliko gangsterskih filmova ona ste zamijetili kako se u njima bande često bore oko prevlasti nad određenim teritorijem ili zbog toga što je jedna strana prešla granicu ove druge strane i time pregazila nekakav sporazum ili primirje koje je vladalo među njima. Razlozi za borbu oko prevlasti su uvijek jednostavni, a to su politika i novac! A kao što znamo politika i novac znače moć, a moć pak može ugroziti i najčvršća i najdugovječnija prijateljstva, kao što je to recimo slučaj u Korejskoj akcijskoj triler drami Gangnam 1970 redatelja Ha Yooa.
Gangnam 1970 je priča o dva najbolja prijatelja koji su zajedno odrastali na siromašnim ulicama Gangnama, sjevernog dijela Seula. 70-ih godina prošlog stoljeća se to područje počelo razvijati velikom brzinom zbog koruptivne politike koja je tada vladala, te je s vremenom postalo unosno zemljište za koje su se mnogi otimali.  Yong-ki i Jong-dae su se igrom prilika našli na suprotnim stranama kada su se obojica pridružila rivalskim bandama koje se bore za zemljište u okrugu Gangam koje je od velike važnosti za grad.
U glavnim ulogama su Min-ho LeeRae-won KimJi-su KimJin-yeong JeongSoo-hyunLee Yeon-doo i Ho-bin Jeong. Korejska premijera filma će se održati 21. siječnja 2015.

Gangnam 1970 poster Gangnam 1970 poster1 Gangnam 1970 poster2 Gangnam 1970 poster3 Gangnam 1970 poster4

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

In the 1970s, during the height of political corruption, Gangnam, the southern part of Seoul is starting to be transformed into a developed area. Childhood friends Jong-dae and Yong-ki struggle to get by, until their shanty homes are demolished by local thugs. Desperate for cash, they get involved in violent political clashes, and are separated during one of the skirmishes. Three years later, Jong-dae lives as an honest man with former gang leader Kil-su. Meanwhile, Yong-ki has joined Seoul’s most powerful criminal organization, the Myeongdong-pa. As a gangster, Yong-ki is entangled in a high-stakes battle over land in Gangnam, all in the name of putting together secret presidential election funds that drive up the value of the city. As the gangs fight over the rights to various plots of land, Yong-ki is captured and interrogated by a rival gang.

SLIKE

1 2 3 1 2 3 4 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.