3D

Sming aka Sming: The Hunt Begins (2014)

Horor filmovi nas uglavnom pokušavaju zastrašiti raznoraznim demonima, čudovištima, zombijima, duhovima, vampirima, te psihotičnim ubojicama koji se na kojekakve brutalne i često kreativne načine iživljavaju nad svojim žrtvama. I ne sumnjivo je da bi se većina nas usrala od straha da se pred nama zbilja pojavi neki demon ili neko čudovište, no svi mi znao da se to neće dogoditi jer čudovišta (i demoni) ne postoje van filmskog ekrana. No ono što postoji su raznorazne divlje životinje koje su sposobne rastrgati čovjeka, a koje su također akteri mnogobrojnih horor filmova, takozvanih “animal attack” naslova. Primjerice našlo se tu mnoštvo morskih pasa (JawsDeep Blue SeaBait itd.), krokodila i aligatora (Lake PlacidRogueAlligator itd.), medvjeda (GrizzlyBearRed Machine aka Grizzly itd.), zmija (AnacondaKing CobraVipers itd.), divljih svinja (RazorbackChawuPig Hunt itd.), te pokoji lav (The Ghost and the Darkness) i tigar (Burning Bright).
A upravo je tigar glavni predator koji sije smrt u Tajlandskom akcijskom hororu Sming redatelja, scenarista i producenta Pana Visitsaka. Sming je radnjom smješten duboko u džungle Tajlanda gdje se ruralna zajednica nađe suočena sa starom legendom koja se provlači kroz generacije. Pran Boon spasi dijete i pri tome ubije mladog tigra (Sminga) koji ga je napao. Ali to vidi Smingova majka i uputi se u selo kako bi se osvetila, i tamo ubije Boonovi ženu i osakati njegovu kćerku. Boon tada željan osvete krene u lov na tigra, sve dok jedna od njih ne bude mrtav; lovac protiv lovca – lov počinje!
Budžet filma iznosi oko 50 milijuna Tajlandskih bahti (to je oko 1,5 milijuna $) i snimljen je između ostaloga u 3D tehnici. U glavnim ulogama su Phutharit PrombandalNattakit UdomsriratThanyaboon BoonprasertGeoffrey GiulianoNaerunchara LertparsertDamian MavisJulien Muller, Atthiwat Theeranithitnanth te još mnogi drugi, a tajlandska premijera ovoga filma se održala 11. rujna 2014.

Sming poster Sming poster1 Sming poster1b Sming poster2 Sming poster3 Sming poster4 Sming poster5 Sming poster6

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

…Deep in the jungle of Thailand, a rural community is faced with a mystery generations old. ‘Sming’ is and age old tale of who’s hunting who, with a supernatural legend terrorizing a village. The brutality of the killing lure in hunters seeking great fame and glory, only to sink deeper into the darkness that is ‘Sming”’Sming’ follows a story of a hunter mourning the loss of his wife, and an beast mourning the loss of her child. Both driven by vengeance, the hunt begins.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.