Akcija

Kajaki (2014)

Čak i dan-danas, skoro 20 godina nakon završetka rata, mine još uvijek predstavljaju relativno veliki problem u Hrvatskoj. Ne priča se više mnogo o tome u javnosti, ali još uvijek postoje dijelovi Hrvstake koji nisu razminirani i koji su kao takvi od iznimne opasnosti za sve one koji žive u blizini. Na žalost država nam je u takvoj banani da ne može u potpunosti financirati i one malobrojne hrabre ljude koji riskiraju svoj život da svi mi bili sigurniji, pa je situacija takva kakva je. Ali se iskreno nadam da nikoga neće zadesiti sudbina koja zadesi likove britanske ratne drame Kajaki redatelja Paula Katisa.
Kajaki je naime priča o maloj postrojbi koja je pozicionirana na grebenu iznad Kajaki brane koju nadgledaju. Tročlana patrola krene na zadatak da onesposobi Talibansku barikadu. Spuštajući se u presušeno korito rijeke podno grebena, jedan od vojnika stane na minu i raznese si nogu, te pokrene očajničku misiju spašavanja.
Paul Katis je inače jedan od producenata Oscarima nagrađenog filma The King’s Speech, a Kajaki je njegov dugometražni redateljski debi. Prethodno je režirao samo nekoliko kratkih filmova i dva dokumentarca. Film je snimljen na autentičnim lokacijama u Jordanu, a glumačku ekipu čine uglavnom manje poznati glumci; Mark StanleyMalachi KirbyDavid ElliotPaul LuebkeAli CookAndy GibbinsGrant Kilburn, te još mnogi drugi. Britanska premijera bi se trebala održati 28. studenog 2014.

Kajaki  poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A small unit of soldiers is positioned on a ridge overlooking the Kajaki dam. A three-man patrol sets out to disable a Taliban roadblock. In a dried out river bed at the foot of the ridge, one of the patrol detonates a land mine, blowing off his leg and setting into motion a desperate rescue mission.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.