Avanturistički film

Hellmouth (2014)

Godinu dana nakon što se našao oči u oči sa T-Rexom u Jurassic ParkuSam Neill se našao In the Mouth of Madness, misterioznom horroru Johna Carpentera gdje je igrao čovjeka koji istražuju misteriozni nestanak popularnog horor pisca ali ubrzo shvati da se nalazi u jednoj od njegovih knjiga te da su se otvorila vrata pakla. U sličnoj situaciji će se naći i glavni junak Kanadskog horor trilera sa elementima noir filma Hellmouth redatelja Johna Geddesa.
Doduše, ovaj puta se ne radi o nikakvoj knjizi i nestalom piscu, već o pogrebniku koji biva uvučen u  neku čudnu dimenziju koja je zapravo pakao kako bi spasio dušu lijepe žene. Prema riječima samog autora, Hellmouth vuče inspiraciju iz filmova 50-ih godina, ali kao što su pojedini kritičari to naglasili, naći će se u filmu i elementa neo-noir naslova iz 70-ih, te hororaca iz 80-ih.
Redatelj Geddes je prethodno režirao western horor Exit Humanity, a ovo mu je treći uradak u karijeri. Glavnu ulogu igra Stephen McHattie, a tu su još Siobhan MurphyBoyd BanksJulian RichingsMark GibsonAri Millen, te još neki drugi.
Hellmouth je premijerno bio prikazan 17. listopada 2014. na Toronto After Dark Film Festivalu gdje je osvojio i nagradu za najbolje specijalne efekte. U službenu (najvjerojatnije direktno na DVD) distribuciju film bi trebao krenuti početkom 2015., ali za sada se još ništa nije konkretno poznato.

Hellmouth poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A throwback to the genre films of the 50’s, Hellmouth is about a grave-keeper who is drawn into a hell dimension to save the soul of a beautiful woman.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.