Avanturistički film

Eden (2014)

Većina nas živi nekim lagodnim životom…imamo svoje pametne telefone, laptope, tablete, internet, restorane na svakom koraku, sve nam je dostupno i manje-više ništa nam ne fali (osim novaca valjda). Ali zamislite sad da Vam netko oduzme sve to, da igrom slučajnosti završite na pustom otoku bez igdje ičega i da morate preživjeti isključivo oviseći o svojim sposobnostima za preživljavanje! Upravo u takvoj nezavidnoj situaciji će se naći likovi triler drame Eden koju je režirao i producirao Shyam Madiraju.
Film je snimljen u ko-produkciji Španjolske i Malezije, a govori o članovima međunarodne nogometne momčadi čiji avion se sruši u blizini obale pustog otoka. Preživjeli će se naći pred teškim uvjetima i odlukama u svojim pokušajima da prežive, kako sam otok tako i psihičko stanje svojih suigrača koje se s vremenom počne sve više i više pogoršavati.
Eden se dakle bavim ljudskom psihom i time kako pojedinci reagiraju pod pritiskom, a autori film opisuju kao modernu inačicu Lord of the Flies. A ja bih još u usporedbama mogao nadodati avanturističku biografsku dramu Alive iz 1993., te avanturističku komediju Welcome to the Jungle koja ima identičnu premisu kao Eden, samo se njome bavi na neozbiljan i smiješan način.
U glavnim ulogam se pojavljuje i par poznatih njuški, kao primjerice James RemarSung Kang, i Mario Casas. A osim njih tu su još Nate ParkerJessica LowndesDiego BonetaEthan PeckRob MayesEugene Simon, te još neki.
Eden je premijero prikazan u Belgiji 19. studenog 2014., dok bi u ostatku svijeta trebao biti prikazan početkom 2015.

Editor poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

After their plane crashes off the coast of a deserted island, the remaining members of an international soccer team attempt to survive the harsh conditions of the island, and the deteriorating psyche of their teammates.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.