Akcija

Bitva za Sevastopol aka Battle for Sevastopol (2015)

Stara poslovica kaže “na muci se poznaju junaci“, a mlada ruska studentica Lyudmila Pavlichenko koju je odmah po završetka studija zahvatio Drugi Svjetski Rat, je zbilja prošla mukotrpan i težak put prije nego što je postala narodna junakinja.
Povijesna Ruska ratni biografska drama Bitva za Sevastopol redatelja Sergeiya Mokritskiya se bavi njezinom životnom pričom, te nam donosi detalje o tome kako se je ta mlada djevojka 1941. pridružila vojsci i postala vrsni snajperista zbog čega su ju Njemački oficiri proglasili najvećom prijetnjom i naredili da ju se smakne pod svaku cijenu. Film će se također pozabaviti činjenicom kako je upravo ona odigrala ključnu i herojsku ulogu u bitci za Sevastopol, ali i njezinim ljubavnim životom u tom opasnom okruženju.
Nakon što je bila ozbiljno ranjena njezini nadređeni su ju povukli sa bojišta pa je Lyudmila kasnije otišla u SAD gdje ju je dočekala Eleanor Roosevelt. Njih dvije su uskoro postale bliske što je Lyudmili pružilo priliku da obrati javnosti u Chicagu taman uoči otvaranja druge fronte u Europi. No hoće li njezine riječi imaju sposobnost da promijene tijek rata?
Film je snimljen u ko-produkciji Rusije i Ukrajine, a u njega je uloženo čak 5 milijuna $. Sama produkcija je trajala punih dvije godine. Točnije, pred-produkcija je započela još 2012., a krajem 2013. je započelo snimanje koje je završilo u lipnju 2014., dok će se premijera filma održati na proljeće 2015. Glavnu ulogu će odigrati Yuliya Peresild, a tu su još Joan BlackhamVitaliy LinetskiyNikita Tarasov, te Evgeniy Tsyganov. Ruska premijera filma Bitva za Sevastopol će se održati 02. travnja 2015. S obzirom da u svemu prste ima i Ruski ogranak kompanije Twentieth Century Fox, lako je moguće da će film izaći i u americi vrlo brzo nakon Ruske premijere, te da se poput Ruskog ratnog spektakla Stalingrad čak pojavi i u domaćim kinima. Ali o tom po tom…

kinopoisk.ru Bitva za Sevastopol poster2 Bitva za Sevastopol poster2b kinopoisk.ru Bitva za Sevastopol poster3b

IMDB

Official site

Official Fcebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

The breakout of the war shatters the world of a young student, Lyudmila Pavlichenko, forcing her to enlist in the army in 1941. The maiden turns out to be a natural-born sniper, her impressive skill and prowess make her stand out among men and women alike. Seeing Pavlichenko as a tangible threat, the German High Command gives orders to eliminate the girl whatever the cost. In the meanwhile, Lyudmila meets a man and falls in love. War fades into the background… Soon, however, another misfortune befalls Lyudmila leaving the man she loves on the brink of death and herself seriously wounded. The girl is pulled out of combat and later goes to the United States with a publicity visit. Eleanor Roosevelt welcomes Lyudmila in the White House and the two women soon become close. It won’t be long before Pavlichenko stands before an audience in Chicago pressing for a second front. Will her words have the capacity to change the course of war?

SLIKE

0 0a 0b 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.