Drama

L’affaire SK1 (2014)

Kada nekom problemu posvetiti jako puno svog slobodnog vremena i onda se dogodi to da taj problem nikako ne možete riješiti bez obzira koliko se jako trudili, onda vas to počne frustrirati i postanete opsjednuti tim problemom. A to u konačnici može rezultirati samo sa dva ishoda – ili ćete na kraju uspjeti riješiti taj problem i vaš trud će se isplatiti, ili će Vas to sve skupa izluditi. Na svi sreću, ogroman trud i vrijeme koje je uložio glavni junak Francuske triler drame L’affaire SK1 u rješavanje svog problema će u konačnici rezultirati pozitivnim ishodom
L’affaire SK1  u režiji Frédérica Telliera (koji je ujedno i ko-scenarist filma) je priča o obećavajućem mladom policajcu Charlyu koji se priključi elitnom odjelu za ubojstva i kaznena djela. Njegov prvi zadat će biti slučaj brutalnoga silovanja i ubojstva. Ali unatoč nekim tragovima slučaj će u konačnici ostati neriješen. Tri godine kasnije dogodi se sličan zločin koji privuče njegovu pozornost. Charly je uvjeren da je riječ o istom počinitelju te počne tragati za njim. Ubojstva se nastavljaju tijekom godina a Charly biva sve više i više frustriran i opsjednut potjerom za počiniteljem. Trebat će mu punih 7 godina da napokon uhvati jednog od najokrutnijih francuskih serijskih ubojica.
Na žalost nisam uspio pronaći informacije o tome  da li je ovaj film možda baziran na istinitim događajima, iako ovako na prvu ruku zvuči kao da jeste. U glavnim ulogama su Raphaël PersonnazNathalie BayeOlivier GourmetMichel VuillermozAdama NianeChrista ThéretThierry Neuvic, i još mnogi drugi. Film je premijerno prikazan u kolovozu na Festivalu du Film Francophone d’Angoulême, a nakon toga i na Arras Film Festivalu, dok će se službena Francuska kino premijera filma L’affaire SK1 održati 07. siječnja 2015.

L'affaire SK1 poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

Charly, a promising young police inspector, joins “36 Quai des Orfèvres”, an elite Homicide squad criminal investigation department. His first task job: a gruesome rape and murder case. Despite several leads, it remains a cold case. Three years later, a similar case comes to his attention. Charly knows it’s the same man. As murders continue over the years, Charly gets more and more frustrated, and obsessed with the manhunt. It will take him 7 years to track down one of the French most fierce serial killer.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.