CGI

Uncanny (2015)

Robotika i umjetna inteligencija se razvijaju velikom brzinom i kroz kakvih 10-ak, možda 15-ak godina svjedočit ćemo prvom realnom robotu koji se skoro pa neće razlikovati od ljudi. Naravno, to bi moglo biti i pogubno za nas, ali opet s druge strane, možda filmovi koji nas tome uče samo pretjeruju. Kao što je to možda slučaj i sa nezavisnom SF triler dramom Uncanny redatelja Matthewa Leutwylera.
Uncanny je priča od mladoj novinarki Joy kojoj se ukaže prilika da provede vikend sa briljantnim i povučenim robotičarem Davidom Kressenom te da napiše članak o njemu i njegovoj kreaciji  Adamu – prvoj svjetskoj savršenoj umjetnoj inteligenciji. Kako se počnu družiti Joy počne iznimno privlačiti Davidova inteligencija i karizma, a samim time i percipira pomak u Adamovu stavu koji postaje sve više prijeteći. I dok se veza između Joy i Davida produbljuje, Adam počinje pokazivati nevjerojatno ponašanje koje može i ne mora biti prijetnja svima.
Film je snimljen sa malim budžetom i samo četvero glumaca, a tu su redom Mark WebberLucy GriffithsDavid Clayton Rogers i Rainn WilsonUncanny će premijeru imati u 2015., ali točan datum je za sada nepoznat.

Uncanny poster Uncanny poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Tech reporter Joy Andrews gets exclusive week-long access to write an article on a brilliant reclusive roboticist David Kressen and his creation, Adam – the world’s first perfect artificial intelligence. As she spends time with them, she finds herself drawn to David’s intellect and charisma, while perceiving a shift in Adam’s attitude to her that may be menacing. As the connection between Joy and David deepens, Adam begins to exhibit startling emergent behavior that may or may not be a threat to them all.

SLIKE

0 0b 0c 1 2 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.