Akcija

Cymbeline aka Anarchy (2014)

Kako današnju mladež natjerati da čitaju Shakespearea!? Jednostavno, uopće ih ne tjerajte da čitaju, već snimite moderniziranu verziju nekih od Shakespearovih dijela i problem riješen. Učinio je to Baz Luhrmann sa filmom Romeo + JulietRalph Fiennes  sa filmom Coriolanus, Joss Whedon sa Much Ado About Nothing, te Michael Almereyda sa Hamletom. A upravo ovaj posljednji filmaš se uhvatio još jedne moderne ekranizacije  Shakespeareovog dijela. Radi se o adaptaciji jednog manje poznatog  Shakespeareovog dijela, Cymbeline, priče o Britanskom kralju, njegovom ratu protiv Rimljana i njegovoj kćerki, tj. njezinoj zabranjenoj ljubavi. No, u ovoj moderniziranoj verziji britance i rimljane su zamijenili policajci i bajkeri dileri u New Yorku, te kćerka vođe bajkera koja se zaljubi u osobu u koju nije smjela da se zaljubi.
Redatelj Almereyda se ponovno udružio sa zvijezdom svoje inačice Hamleta, pa je tako jedna od glavnih uloga pripala Ethan Hawke, a tu su još Dakota JohnsonMilla JovovichAnton YelchinJohn LeguizamoBill PullmanSpencer Treat ClarkDelroy LindoPenn Badgley, te Ed Harris u ulozi junaka iz naslova, Cymbelinea. Film tijekom 2014. bio prikazan na par filmskih festivala (Venice Film Festival i Busan International Film Festival), a službena britanska kino premijera je zakazan za 30. siječnja 2015. U američkim kinima će se film otvoriti 13. ožujka 2015., i to pod naslovom Anarchy.

Cymbeline poster

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

A modern-day take on William Shakespeare’s ‘Cymbeline’. The tale centres around the titular British king, his war against the Romans, and his daughter’s forbidden love. Reimagined as a struggle between New York City cops and a drug-dealing biker gang,

SLIKE

0 0 1 2 1 2 4

 

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.