CGI

Good Kill (2014)

Prošla godina je bila poprilično uspješna za Ethana Hawkea. Prvo je Boyhood u režiji Richarda Linklatera koji je na filmu radio punih 12 godina briljirao na mnogobrojnim festivalima gdje je oduševio kritiku i publiku što je u konačnici rezultiralo sa čak osam nominacija za Oscara, između ostaloga i onima za najbolji film, najbolju režiju, te najbolju sporednu mušku ulogu koja je pripala upravo Ethanu. A gotovo jednako uspješan je bio i australski SF triler Predestination koji je isto tako oduševio veliku većinu kritičara i gledatelja i tako se smjestio u sam vrh ponajboljih filmova iz 2014.
Hoće li i 2015. biti barem upola tako uspješna za Ethana kao što je to bila 2014., treba tek vidjeti. Prvi u nizu Ethanovih filmova koje ćemo imati prilike pogledati u 2015. smo najavili baš nedavno – adaptaciju jednog manje poznatog Shakespeareovog dijela pod naslovom Cymbeline aka Anarchy – a sada Vam predstavljamo još jedan film u nizu. Ovaj puta je riječ o ratnoj triler drami Good Kill redatelja i scenarista Andrewa Niccola koji je sa Ethanom surađivao već na svom prvom filmu Gattaca.
Good Kill je priča o Tomu Eganu, bivšem vojnom pilotu koji sada radi kao pilot dronova kojima ubija talibane iz sigurnosti kontrolne sobe gdje provodi i po 12 sati dnevno, a zatim odlazi kući u predgrađu gdje se svađa sa suprugom i djecom narednih 12 sati. Zbog svega toga Tom počne preispitivati svoje misije. Da li stvara više novih terorista nego što ih ubije? Da li se bori u ratu koji nema kraja?!
Uz Ethana u filmu još glume January JonesZoë KravitzJake AbelBruce GreenwoodAkshay PatelKristen RakesStafford Douglas, kao i mnogi drugi. Good Kill je premijerno prikazan u rujnu 2014. na Venice Film Festivalu, a zatim se našao i na programu Toronto International Film Festivala te Zurich Film Festivala. Službena američka kino premijera će se održati 10. travnja 2015.

Good Kill poster1 Good Kill poster2 Good-Kill poster3

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

TRAILER3

 

RADNJA

A Las Vegas-based fighter pilot turned drone pilot fights the Taliban by remote control for 12 hours a day, then goes home to the suburbs and feuds with his wife and kids for the other 12. But the pilot is starting to question the mission. Is he creating more terrorists than he’s killing? Is he fighting a war without end.

SLIKE

1 2 8E9A1786.CR2 8E9A7062.CR2 5 6 7 8 9 10

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.