Akcija

Skammerens Datter aka The Shamer’s Daughter (2015)

Ako je suditi po filmskoj i TV ponudi, odnosno naslovima poput Hobbita i Game of Thrones i njihovoj gledanosti, onda dolazimo do jednostavnog zaključka da je fantasy u modi i iznimno popularan u zadnje vrijeme, kako kod filmaša tako i kod publike. Stoga su se tom trendu odlučili pridružiti i Danci sa avanturističkim fantasyem Skammerens datter aka The Shamer’s Daughter u režiji Kennetha Kainza.
The Shamer’s Daughter je ekranizacija prvog od sveukupno četiri romana iz serijala The Shamer Chronicles koje je napisala Lene Kaaberbøl. Prvi roman je izašao 2000. i bio je izdan u nekoliko zemalja diljem svijeta. Četiri godine kasnije je izašao i The Shamer’s Signet, a 2007. je izdan i treći roman The Serpent Gift. Zadnji nastavak iz serijala, The Shamer’s War je izašao 2009. Vrlo je vjerojatno da ukoliko se ovaj film premetne u financijski isplativi hit da će filmaši prionuti ekranizaciji i preostalih romana iz serijala. A to će im se isplatiti ukoliko film uspije povratiti uloženih 7.5 milijuna € te naravno zaradi još nešto ekstra.
Radnja filma (i romana) se vrti oko 12-godišnje Dine, djevojčice koja je od svoje majke naslijedila nadnaravnu sposobnost da zaviri u duše ljudi oko sebe i vidi njihovu najveću sramotu. Kada nasljednik trona bude pogrešno optužen za strašno ubojstvo svoje obitelji, Dininu majku namame u dvorac pod izlikom da iz njega izvuče priznanje. Ali kada ona odbije koristiti svoju sposobnost u pogrešne svrhe bace ju u tamnicu. Dina tada odluči sama otkriti istinu o ubojstvu kako bi spasila majku, no uskoro se i sama nađe u opasnosti i borbi za vlastiti života. U srednjovjekovnom svijetu zmajeva i vještičarenja, Dina i njezina majka su bačeni u avanturu života, a sve to kako bi zakoniti nasljednik Kraljevstva Dunark zasjeo na prijestolje.
U ulozi Dine se našla Rebecca Emilie Sattrup koja je izabrana između 4000 kandidata, i ovo je njezina prva filmska uloga. Uz nju u filmu još igraju  Jakob OftebroMaria BonneviePeter PlaugborgAllan HydeSøren MallingStina EkbladAdam Ild Rohweder, te još mnogi drugi. Danska premijera filma The Shamer’s Daughter će se održati 26. ožujka 2015.

Skammerens Datter poster Skammerens Datter poster2

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

The Shamer’s daughter, Dina, has unwillingly inherited her mother’s supernatural ability. She can look straight into the soul of other people, making them feel ashamed of themselves. When the sole heir to the throne is wrongfully accused of the horrible murders of his family, Dina’s mother is lured to Dunark under false pretenses to make him confess. Neglecting to use her ability for the wrong purposes, she is taken prisoner. It is now up to Dina to uncover the truth of the murders, but soon she finds herself whirled into a dangerous power struggle with her own life at risk. In a semi realistic medieval fantasy world with Dragons and Witchcraft, Dina and her family are thrown into the adventure of a lifetime in order to put the rightful heir to the Kingdom of Dunark on the Throne.

SLIKE

1 2 3 Skammerens Datter, 5 6 7 8

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.