Drama

Skumringslandet aka The Veil of Twilight (2014)

Da vam budem iskren ne pratim ni jednu od ovih TV serija što se vrte po domaćim kanalima, raznorazni CSI-evi, Mentalist, Kosti, ovo-ono. Ali ne mogu ih baš ni izbjeći pa naletim na tu i tamo koju epizodu i uvijek se iznova nasmijem kada vidim kako detektivi rješavaju slučajeve uz pomoć najjebenijih mogućih aparata i kompjutora s kojima mogu čak zumirati i izoštriti dlake na nečijoj guzici sa slike koja je okinuta Nokiom 3310.
Kamo sreće pa junak Norveške povijesne misteriozna fantasy triler drame Skumringslandet redatelja i ko-scenarista Paula Magnusa Lundøa nema ništa takvo pri ruci pa će slučajeve misterioznih ubojstava morati istraživati na starinski način.
Naime radnja ovoga filma je smještena u Norvešku 1300 godine, u jedno planinsko selo gdje se počinju događati misteriozna serijska ubojstva. Vilhelm koji se upravo vratio u svoje rodno selo saznje da je za ta ubojstva optužen njegov brat te da mještani sumnjaju i na upletenost trolova. Ali Vilhelmne vjeruje u trolove ni u optužbe protiv svog brata te odluči sam istražiti cijeli slučaj. “Rastrgan” između razuma, straha i vjere on se uputi u planine kako bi saznao istinu.
Film je snimljen sa budžetom od 8,5 milijuna Norveških kruna, a tijekom snimanja su nažalost poginula i dva kamermana koje je veliki val odvukoa u more tijekom snimanja jedne scene uz obalu. U glavnim ulogama se pojavljuju Leif NygaardLars Mogens AaseThomas Aske BergGerd Julie FjellJørgen Langhelle, te Ewen Bremner i Kim Bodnia kojega se možda sjećate iz filmova In China They Eat Dogs i In China They Eat Dogs II, odnosno TV serije “The Bridge” koja se prikazuje (ili se prikazivala) i na domaćoj televiziji.
Oni koji su film već imali prilike pogledati kažu da je Skumringslandet atmosferičan ali i poprilično spor i na momente konfuzan uradak zbog čega mnogima nije sjeo baš najbolje. A jeli tome zbilja takom, svi zainteresirani među Vama će se moći i sami uvjeriti s obzirom da je film već izašao i na DVD-u, odnosno dotupan je na alternativnim izvorima (khmm…može se pronaći i na Youtubeu).

Skumringslandet poster Skumringslandet poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

In medieval Europe, fallen under the shadow of the Black Death, a young lawyer called Vilhelm is returning to Norway to outlive the plague at his brother’s remote farm. When he arrives he learns that his brother has been accused for a series of mystic murders and dealing with trolls. Vilhelm doesn’t believe in trolls or the accusations and decides to investigate the murders to save his brother. Torn between reason, fear and faith, Vilhelm journeys into the Norwegian mountains to find the truth.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.