Akcija

Close Range (2015)

Filmska povijest je prepuna redatelja i glumaca koji uživali i voljeli raditi skupa pa su stoga surađivali i više puta tijekom svojih karijera, i još k tome često sa popriličnim uspjehom. Sjetimo se samo Johna Carpentera i Kurta Russella koji su udružili snage tri puta i pri tome nam isporučili kultne klasike kao što su The ThingEscape from New York, i Big Trouble in Little China. A uspješnu višestruku suradnju su imali također Martin Scorsese i Robert De Niro što je urodilo cijelim nizom (kultnih) naslova koji čine Raging BullTaxi DriverMean StreetsNew York, New YorkThe King of ComedyCasinoGoodfellas i Cape Fear! U zadnjih 10-ak godina Scorsese je pronašao novog “kućnog glumca” u liku Leonarda DiCapria  s kojim je snimio već pet filmova (Gangs of New YorkThe AviatorThe DepartedShutter Island, i The Wolf of Wall Street)! A uskoro namjeravaju snimiti i šesti zajednički film, The Audition u kome će im se pridružiti i stari Scorseseov znanac De Niro.
Ali spominjati poznata i uspješna partnerstva između glumaca i redatelja bi bilo bogohulno bez da spomenem Johna Forda i Johna Waynea! Taj dvojac je surađivao čak 21 puta prilikom čega su nastali i neki kultni filmovi, između ostaloga The SearchersThe Man Who Shot Liberty ValanceThe Quiet ManRio GrandeFort Apache3 Godfathers, te mnogi, mnogi drugi! Ova lista bi naravno mogla ići u nedogled je takvih filmskih partnerstava je bilo uistinu mnogo (Johnny Depp i Tim BurtonJames Stewart i Alfred HitchcockJames Cameron i Arnold SchwarzeneggerJohn Huston i Humphrey Bogart itd.), no ja ću se za ovu priliku zaustaviti na jednoj malo manje poznatoj ali uspješnoj dugoročnoj suradnji redatelja i glumca, a to je ona dvojica koji čine Isaac Florentine i Scott Adkins.
Sve je počelo tamo 2003. kada je Isaac snimio niskobudžetni akcić Special Forces u kojem je Scott odigrao jednu manju ali svakako zapaženu ulogu i po prvi puta pokazao svoje vrhunske borilačke i akrobatske sposobnosti. Nakon toga su se udružili ponovno na filmu Undisputed II: Last Man Standing koji je moglo bi se reći napravio prekretnicu u njihovim karijerama. Naime, film se premetnuo u DVD hit i proslavio obojicu. Adkins je i dan-danas najpoznatiji upravo po ulozi Yuri Boyke, glavnog negativca iz tog filma. Nakon toga postalo je posve logično i normalno da nastave svoju suradnju, pa su tako uslijedili The Shepherd u kojem je glavnu ulogu igrao Jean-Claude Van Damme, pa zatim Ninja i Undisputed III: Redemption koji je po mnogima krunski dragulj njihove zajedničke suradnje i mnogi ga smatraju njihovim najboljim zajedničkim filmom. Isaac je onda napravio jednu malu pauzu i snimio Sofiu bez Adkinsa, da bi se onda ponovno udružili 2013. i snimili nastavak NinjeNinja: Shadow of a Tear koji je fanove bacio na koljena od oduševljenja. Nakon mnogobrojnih pozitivnih kritika koje su dobili sa tim filmom dvojac je brže-bolje nastavio suradnju, a to nas dovodi do niskobudetnog akcijskog borilačkog trilera Close Range o kojem ću sada napisati par redaka.
Close Range daklem predstavljala njihovu sedmu zajedničku suradnju (izuzmemo li Isaacov rad u second unit ekipi na filmovima El Gringo i The Legend of Hercules), a govori o bivšem vojniku Coltonu MacReadyu koji se vratio kući na ranč svoje sestre u nadi da će tamo imati malo mira. No ubrzo moćni narko kartel otme njegovu nećakinju zbog čega Colton ponovno bude uvučen u svijet nasilja. Da cijela situacija bude još gora, ispostavi se da sa kartelom surađuje i korumpirani lokalni šerif zajedno sa svojim zamjenicima, no sve to neće zaustaviti Coltona da pronađe svoju nećakinju i zaštiti svoju obitelj.
Osim Adkinsa u filmu još igraju Nick ChinlundCaitlin KeatsJake La BotzTony PerezMadison LawlorAnthony L. Fernandez, te mnogi drugi. Close Range će prvo izaći u Njemačkoj na DVD-u i Blu Ray-u 26. studenog 2015., a zatim će u americi izaći u kinima, na VOD platformama i iTunesima 04. prosinca 2015. Film će također izaći i na DVD-u i Blu ray-u 05. siječnja 2016.

Close-Range-ba15475f CloseRangePoster_3LR

IMDB

Official Facebook Page

TEASER CLIP

 

TRAILER

 

CLIP1

 

CLIP2

 

RADNJA

After unwittingly making off with a mysterious flash drive during the rescue of his young niece from a powerful drug cartel, Colton MacReady is thrust into a relentless fight to save his family as the cartel descends upon his sister’s home in search of it and their own brand of south-of-the-border justice. In tow is a corrupt local sheriff and his crew of deputies, ensuring that help won’t be coming any time soon. What ensues is a non-stop assault, a blow-by-blow survival marathon for Colton to protect his loved ones and save his own life while keeping the drive from falling back into the wrong hands.

SLIKE

1 1 4 9 2 7 6 11 10 8 3 12 5

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.