Avanturistički film

Loin des hommes aka Far from Men (2014)

U životu se većina toga svodi na neki naš osobni izbor. Ponekad je taj izvor dobar a ponekad loš. Ali neke stvari pak ne možemo birati! Primjerice roditelje, ili braću i sestre, rođake itd. Ali zato možemo birati prijatelje, no ne i okolnosti pod kojima se sprijateljimo.
Francuska “western” drama Loin des hommes redatelja i scenarista Davida Oelhoffena radnjom je smještena u kasne 50-e, u vrijeme Alžirskog rata, a donosi priču o dva čovjeka, Daru, učitelju francuskoga u jednom malom Alžirskom selu, i Mohamedu, lokalnom seljanu optuženom za ubojstvo kojega on mora odvesti nadležnim vlastima. No njih dvoje se sprijatelje zbog čega Daru odluči pomoći Mohamedu da pobjegne u brda tijekom Alžirskog rata. Zbog čega se uskoro obojica nađu u životnoj opasnosti.
Film je snimljen sa budžetom od 7,7 milijuna $ na lokacijama u Maroku, a u glavnoj ulozi se pojavljuje Viggo Mortensen. Osim njega tu su još Reda KatebDjemel BarekVincent MartinNicolas GiraudJean-Jérôme EspositoHatim Sadiki, te još neki. Loin des hommes je premijeru imao prošle godine na Venice Film Festivalu gdje je i trijumfirao osvojivši tri nagrade! Nakon toga se našao na programu još nekih drugih filmskih festivala (npr. Toronto International Film Festival, London Film Festival, Arras Film Festival itd.). Službena Francuska kino premijera se održala 14. siječnja 2015., dok će se u američkim kinima Loin des hommes pojaviti od 01. svibnja 2015.

LOIN DES HOMMES_DP_FR.indd

IMDB

TRAILER1

 

CLIP1

 

CLIP2

 

CLIP3

 

RADNJA

A French teacher in a small Algerian village during the Algerian War forms an unexpected bond with a dissident, and is then ordered to turn him in to the authorities.

SLIKE

0 0a 0b 0c 0d 0e 0f 0g 0h 0i 1 2 3

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.