Akcija

The Demolisher (2015)

Kada je riječ o strip junacima Punisher je meni osobno najdraži. A razlog je taj što je od svih super-junaka on nekako najbliži realnom svijetu, svijetu s kojim se mogu poistovjetiti. On zapravo i nije super-junak jer na kraju krajeva osim svojih mišića i hrpe naoružanja on nema nikakve moći i samo je običan čovjek. Pa čak ga se teško može okarakterizirati kao junaka jer je on prije svega anti-junak, vigilante, iliti osvetnik. A da bi čovjek postao to i svjesno predao svoj život borbi protiv kriminala, svjesno se uhvatio u koštac sa opasnim kriminalcima, ne možeš baš biti u potpunosti normalan. Punisher se u stripovima bavio i tom tematikom, ali sada će se tom tematikom pozabaviti redatelj i scenarist Gabriela Carrera u nezavisnoj Kanadskoj akcijskoj psihološkoj triler drami The Demolisher.
Točnije, The Demolisher će se pozabaviti psihološkim aspektom osvetništva, tj. psihološkim propitivanjem traume koja čovjeka može dovesti u stadij da postane osvetnik. U filmu ćemo tako pratiti Brucea, mehaničara kojega mući osjećaj odgovornosti prema njegovoj ženi Samanthi, inače bivšoj policajki koja je sada invalid nakon što ju je na dužnosti napala banda. Bruceova povećana (pre)osjetljivost prema nepravdi zbog koje je nastradala i njegova supruga će ga usmjeriti na mračni put osvetništva, prilikom čega će se njegovo mentalno zdravlje polako raspadati. Postat će iznimno paranoičan što će rezultirati time da Bruce kanalizira svoj bijes prema jednoj mladoj ženi Marie te pronađe utočište u svijetu ekstremnog nasilja.
Dakle nemojte baš očekivati akciju, već karakternu studiju koja se bavi psiholologijom iza osvetništva. U glavnim ulogama su Ry BarrettTianna NoriJessica VanoDuncan McLellanBruce TurnerRich PiatkowskiGerrit Sepers, te još mnogi drugi. The Demolisher  “će ugledati svijetlo dana” 27. srpnja 2015. na Fantasia International Film Festivalu, a do kraja godine će se vrlo vjerojatno pojaviti i na DVD-u.

The Demolisher posterThe Demolisher poster2The Demolisher poster3The Demolisher poster4The Demolisher poster5

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER1

 

TEASER2

 

RADNJA

Bruce (Ry Barrett) is an ordinary repairman tormented by a crippling sense of responsibility for his disabled wife Samantha, an ex-policewoman (Tianna Nori), the survivor of a gang-related assault. Bruce’s increasing hyper-sensitivity to the injustice suffered by his wife steer him down a dark path of vigilantism, and with his rapidly disintegrating mental health, paranoia and overwhelming sense of doom, Bruce channels his inner rage towards a young woman, Marie (Jessica Vano) and finds refuge in a world of extreme violence. Both a character study and a psychological examination of trauma, The Demolisher is an unapologetic portrayal of what can happen when a fragile mind is pushed too far.

SLIKE

123456789101112 13141516

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.